Friday, March 13, 2009

UZMA PANDAI MERAJUK


Bila baca tajuk kat atas tu mesti x cayakan...tapi itulah HAKIKATnya...Uzma mmg pandai MERAJUK...nak2 klu kita org kata nak kuar jalan2 atau shopping tp x beli apa2 tuk Uzma....klakar pun ada bila jadi keadaan mcm tu....


Asalnya yg iena prasan masa kat taska iena gtau kat staff nak kuar gi J.J....pastu staff ni ngusik Uzma..."Uzma nak gi J.J nak beli apa...?" yg iena lak trus je jwb..."mana ada beli apa2 tuk Uzma...brg Uzma semua da ada..." perbualan tu trus habis kat situ..staff iena tu main ngan Uzma......


Muse amik kita org kat taska...ada sorang staff iena ikut skali...Muse bg salam kat Uzma..sambil bwk kreta Muse borak2 ngan Uzma...waktu tu kita org x pasan lg...time iena main..acah2 Uzma time tu la iena pasan bila Uzma skit pun x bg respon...gelak ke..senyum ke...bersuara ke...dia leh diam dan pandang tempat lain...iena plik sgt waktu..suruh muse lak usik dia...pun mcm tu gak...skali iena tringat perbualan iena ngan staff iena ptg tu...


"Ya Allah....Uzma..x kan mrajuk kot mama kata mcm tu...ok lah mama belikan Uzma almari baju nak..almari baju tu da penuhkan...Uzma suka x...??"elok je iena ckp mcm tu Uzma trus senyum...muse dan staff iena la saksi kejadian tu...kita org dlm kreta tu tergelak besar...budak sekecil Uzma baru 3bln da faham dan pandai lak nak mrajuk2...mmg klakar..


Uzma....Uzma.....x tau mama nak kata mcm mana...kecik2 da pandai mcm ni....x tau la besar nanti mcm mana...yg penting mama sentiasa doakan yg baik2 utk Uzma...mcm yg slalu mama bisik kat telinga Uzma waktu Uzma tido mlm...."Uzma syg...da besar jd anak yg soleh..hormat org tua...x tinggal sembahyang..pandai mengaji...jadi abg yg bertanggungjwb jaga papa..mama...dan adik2...insya'allah...."

No comments: