Saturday, December 29, 2012

Amal Hidayah PreSchool

Inilah pilihan kami tuk masukkan Uzma ke Tadika.....Macam tak percaya...Anak sulung kami akan ke tadika...Ya Allah...cepat sungguh masa berjalan..rasa baru je bersalinkan dia..manja2 ngan dia...tup2 Iena akan berpisah ngan Uzma untuk setengah hari...dari dia 1 hari sampai la ni 4thn..Iena tak pernah berpisah atau berjauhan ngan Uzma...Iena sendiri yang ngasuh dia...bayangkan...Uzma mmg x pernah jauh ngan iena dan x de pengalaman duduk ngan orang lain....disebabkan itu...Jumaat lalu kami bawak dia ketadika tuk setelkan yuran dia dan ukur saiz baju dia...bayangkan...berhenti je kreta depan tadika..,Uzma dah mula sebak dan bgtau dia nak skolah ngan mama je...tak mo skolah baru...huhuhu...haru betui la pagi tu...puas kami pujuk baru la dia nak kuar dari kreta....sabarlah sayang...sekejap je...lagi pun Uzma semakin membesar..sampai bila nak duk bawah ketiak mama jer...kena gi skolah..balajar pandai2...ok kat bawah ni ada pict uzma ngan muka sememehnya tgh nangis...hihihi...
Pujuk2 Uzma...bagi dia main dulu kat luar tu....bagi dia panas2 skit baru la kami bawak dia masuk lam tadika...kenal2 ngan cikgu2 yg ramah2 tu...dah tu try saiz baju tuk uzma...ada pict kat bawah...baru sarung baju..sluar tak lagi...comel..encem hero mama....hihihi....
Minggu depan bermula la cabaran baru kami....Moga Uzma cepat serasi dan beri kerjasama pada cikgu2 dan kawan2...

Monday, November 5, 2012

Nak Adikkkk.....!!

Nak crita...sebab rasa crita paling menarik nak dikongsi...SERIUS....Iena mmg nak baby...Iena suka baby...En Abg cyg pun dah tanya2 sbb Zahra dah 2thn...tapi bila pikir keadaan masa czerkan Zahra tu sakit amat watkan Iena ngeri plak...dan beri alasan kononnya sian kat Zahra...masih manja dan kecik lagi...ceewaaahhhh.... Ada satu hari tu tiba2 Abg Uzma bagitau dia nak adik..laju jelah jawab..tuu Adik Zahra ada...hihihi....dia pun diam dan sambung main...daku buat2 tak paham....tapi malam tadi mmg terang dan jelas Abg Uzma bagitau..."Mama....Uzma nak baby...." terkedu juga daku....tiba2 Zahra plak menyampuk..."Mama...nak baby....baby..." amboi...ingat boleh main nak2 ker syg...hihihihi.... Pendekkan cerita....sabar ye anak2...kita tunggu baby Ummi...(adik iena yg no3 tgh pregnant 6bln....)kita bagi baby Ummi besar skit ye...hihihi....ok tak alasan iena...??tapi kalau dah tertulis rezeki Iena awal dari yg dijangka...Alhamdulillah...syukur dgn pemberiannya.... Pict dibawah sebagai pengubat rindu Iena waktu membesarkan mereka dulu....sekejap je dah besarkan anak2 ni...Uzma dah 4thn..Zahra dah 2thn....serius rindu sgt2 waktu mereka kecil tak tahu apa2 lagi...skang masing2 dah panjang akal...ada je benda nak buat...apa2 pun papa dan mama sayang Uzma & Zahra....

MACAM-MACAM ADA

Hai kengkawan....jemputlah cuci mata di shop page iena (zahra petal shop) macam-macam ada tau...harga pun berpatutan dan murah...hihihi.... alhamdulillah...keuntungan tu dapat digunakan tuk belanja anak2 dan juga disalurkan kepada anak2 Tahfiz Al-Nasar...moga sumbangan dr shop iena dapat membantu adik2 Tahfiz...amin...

Sunday, November 4, 2012

AISKRIM GORENG

Alhamdulillah Aiskrim Goreng keluaran iena 'ZAHRA PETAL SHOP' mendapat sambutan yang luar biasa...setiap hari akan dapat oder yang banyak... pada kawan2 yang nak cuba...nak merasa atau nak menjadi Agent AISKRIM GORENG ZPS boleh SMS/WASSAP 012 3824426
aiskrim goreng didatangkan dengan pelbagai perisa....boleh campur2 perisa... * VANILA * STRAWBERRY * COKLAT * PELANGI * KELADI * VANILA CHOC

Monday, April 23, 2012

KOLEKSI CADAR KARTUN

HAI KENGKAWAN SEMUA JEMPUT CUCI MATA DISHOP IENA ZAHRA PETAL SHOP (like) BANYAK STOK BARU SAMPAI ANTARANYA SET CADAR KARTUN NI TENGOKLAH....MODEL IENA TU SUKA BETUI DIA MMG SEDAP DAN SEJUK KAIN DIA..ANAK2 TIDO LENA JE JOM LA KENGKAWAN SHOPPING KAT SHOP IENA JANGAN MALU2 YE JENGAH

Thursday, April 12, 2012

Alhamdulillah...syukur.....



Dengan izin dan kuasa Allah...setelah berbelas jam berjuang menahan sakit dan berada dalam keadaan terlalu lemah sampai si isteri hampir mengalah minta cezer je dah x berdaya menahan sakit...Doc bertegas tidak membenarkan, katanya dah buka 4cm dan baby masih dalam keadaan baik...iena sendiri tgk pun tak sanggup mmg nampak adik iena lemah sgt n pucat.....

Tepat jam 11:35 pm 10hb adik iena selamat melahirkan baby boy....alhamdulillah...syukur sgt2....adik n baby dalam berkeadaan baik.....iena lah org yg paling xcited n tak sabar nak jumpa baby....ohh...rindunya nak berbaby lagi....

Monday, April 9, 2012

BigBoy & Bunga

Sekejap masa berlalu
sekejap jugalah anak2 iena membesar
sedar2 Muhammad Uzma nak masuk 4thn 18 Nov
dan Nur Zahra akan masuk 2thn 22 Sep

Bila masing2 dah besar2 ni mmg riuhlah umah
Datang angin elok main bersama
Datang angin kus2 ada je x kena....time ni yg letih
yang Zahra mmg suka menyakat abg..abg plak x suka
disakat...angin satu badan...hihi....
apa pun tetap syukur dikurniakan sepasang anak
yang comel...baik dan bijak...Alhamdulillah
Membesar menjadi anak yg soleh dan solehah ye syg