Wednesday, September 16, 2009

:: uzma jatuh...!! ::

kesiannya big boy mama ni
x pasai2 jatuh berdentum malam tadi...


iena tgh asyik membersihkan muka
mmg perasan uzma panjat baldi
(berdiri...)
iena ralit ngan muka je
yang En Abg duk sakat2 iena


ngan sekelip mata uzma jatuh 
pipi dia berdentum ke lantai
kuat gak bunyi jatuh tuh..
En Abg trus angkat uzma dan pujuk bg
kata2 semangat..uzma nangis sekejap
je..tapi tetap risau sbb nampak
merah kat sekitar tulang pipi ke
telinga uzma..


ingat nak bawa uzma gi klinik
tapi kebiasaannya Doc akan tanya
samada muntah ke tidak..
jadi kita org monitor uzma tgk
keadaan uzma berbeza atau tak..
alhamdulillah uzma aktif mcm biasa..


yang klakarnya..
iena dgr En Abg wat test2 bunyi
kat telinga uzma belah kiri
(bhgn uzma jatuh..)
dia nak tgk respon telinga uzma...
apa pun iena & En Abg harap x de
buruk yg blaku kat uzma..insya'allah...

20 comments:

Siti @ nurie said...

ish...takut kan kalau bbudak jatuh..harap2, tak de pa yg berlaku...

Umi Nawfal said...

laa.. macam² la uzma.. insyaAllah, tak de pape tu..

~~@lyci@~~ said...

hopefully so.. tapi kalau nak lebih confident baik bwk gie hospital, buat xray ker.. takut kalau kat2 bhgn kepala terhentak..

Softtouch [Hanim] said...

alahai ciannya uzma...insyaAllah takde ape2 tu...jgn risau ok...

~FARAH~ said...

risau kan kalo anak jatuh...
same cam syifa jatuh katil ari tu...
tak senang dibuatnye...

sujaihah said...

bab2 jatuh ni yang risau ni

MommyDania said...

kena monitor la 24hrs. tp rasanya xde apa. bdk xjatuh sekali tak sah la..

mama uzma said...

Siti @ nurie :
itulah kak..
mudah mudahan x de apa2




Umi Nawfal :
keh3..
uzma mmg mcm2..
x leh tgk mama&papa gurau lbih..
kacau daun la dia..

mama uzma said...

~~@lyci@~~
uishh..perlu ke wak wat x-ray...??
huhuhuu...takut lak dgr..




Softtouch [Hanim] :
huhu...
mmg cian tau...
tq ya..insya'allah x de apa2

mama uzma said...

~FARAH~ , sujaihah :

huhu...sapo x risaukan...
sbb yg luar kita nampak..
ni duk didlm..x tau apa yg jadi..
minta2 x de apa2 la...

mama uzma said...

mommynia :
mmg duk monitor je nih..
tapi setakat ni alhamdulillah
aktif mcm selalu...

kak..
jaga anak taska punya la hati2
anak sendiri hampeh...!!
huhuhuu...

Raja Radiah said...

alahai sian uzma...harap2 uzma ok je...biasalah budak2 mana de nak duk diam....tu pasai lah akak kalo tggl ngan anak je...mulut bising pot pet pot pet sebab takut dia jatuh lah....pulak tu jenis yang nak mengekor kita je....adehhh

shakeymirza said...

awak..kite tensen la ayel pun asek jatuh je..
rase da cam xleh jadi gudmama n cam kite ni careless sgt2...rase bersalah kat ayel..masuk ni da 2x dia jatuh katil..rase nak puk puk kat diri sendiri...

mama uzma said...

Raja Radiah :
huhu..mmg siankan..apa la mama uzma nih..cuai..
hihi..biasa lah..klu bukan mak yg mulut potpetpotpet..bukan mak la namanya...

mama uzma said...

shakeymirza :
awk..
takat ni uzma x la sampai jatuh katil..huhu x dapat bayangkan klu uzma jatuh katil..huwaa...tinggi tuh...
wak..kena lebih berjaga2 tau..ayel sampai dua kali dah tuh..

Naz-Segalanya disini said...

huhu..uzma jatuh yer.rikazz dlm minggu ni asyik jatuh katel lah..terlentang lah..terhantuk lah..org tgah sibuk nak jln mmg mcm tu..oh..klu muntah kene bwk klinik yer..

Intan said...

Hopefully uzma takde apa2 la dan hopefully gak kesan lebam tu hilang b4 raya nie.

Next time takmo dah panjat baldi tu ye uzma :)

P/s: Mmg sgt riso kan iena kalo anak jatuh nie...

azzamoro said...

kesian uzma. hope takde pape. take care yer..

EIJAM'S FAMILY said...

huhu sian uzma.. cepat baik yerk.. biasaler tue budak2 mmg cam tue..anak kiter nie nak raya mulalah parut sana parut sinie.. hangin jerk.. amik kad raya kat umah kiter naa..

mariaariffbaby said...

mmg awak..

budak2 ni mmg ada jek akal dia nak main..
part tuh yang kekadang mak ayah dok risau
aktif sangat kan..

eid mubarak

from us, maria+ariff+baby ecah