Sunday, November 22, 2009

Sabtu & Ahad


Apa KAMI buat pada cuti kali ni..
hmm layankan jelah cita&gambar yg
ada ye...


SABTU
Kami pergi ke majlis kawen adik angkat
iena merangkap anak angkat mama..dia
jiran serumah kami...kira mmg rapat sgt..
x sangka..tup2 dah kawen..
TANIAH DAYAH..MOGA KEKAL BAHAGIA SELAMANYA..AMIN...


Balik dari umah mama KAMI trus ke KLCC
Org ramainya x payah ckp la...sesak..wat x selesa je nak shopping..tapi sempat gak rembat tuk hero sorang ni..hihi...tuk iena dapat la sehelai je...boleh la dr x de...




AHAD

Selalunya Ahad KAMI jarang kluar..
klu kuar pun kejap je..
Macam biasa..bangun pagi..melayan Uzma
bg makan..siapkan dia dan bg dia tgk DVD
dan KAMI kemas satu umah bersama2...

Dan memjadi rutin setiap Ahad,
iena gosok baju kerja en abg..iena..
untuk seminggu punya..x lupa baju utk
uzma pakai setiap ptg pun gosok tuk
seminggu skali...
Petang nya pula en abg dah plan nak
bwk uzma gi Titiwangsa/taman KLCC....
skali dah siap2..x de rezeki uzma,dah
hujan gerimis..jadi en abg bwk uzma
ke J.J AU2 saje..bwk uzma main kat tmpt
GAME kat situ je...suka sgt bila tgk
uzma happy dapat bebas bermain...


suka uzma naik motor comel ni...hihi..jgn merempit ye syg....



Wahh tinggi gak uzma panjat...x takut pun...

aktif sungguh la uzma..x hiraukan org lain pun..dia panjat naik sampai ke atas...


ni uzma kat kolam bola..nasib baik x tenggelam ngan bola2 tuh..




santai je anak mama ni bermain...mcm kat umah ye syg...gud boy la dia..nanti mama ngan papa bwk lagi ye...love tou syg..


Itu jelah aktiviti KAMI cuti kali ni...
korang2 mcm mana plak...??hihi

9 comments:

Ibu Ayra said...

wah, uzma dah besar...bam-bam je tgk tgn dia, suka...ayra kurus jer...tapi x kisah la, janji sihat...

AshAnas said...

lama x tgk muka uzma... cute...

nasazfrog... said...

haah beso dah uzma,,, nuri sok camne la tu lasaknya..skang pun dah lasak dah.. :)

~~@lyci@~~ said...

selalu nak cuti mesti cakap tak payah gie mane2 lah.. rest kat rumah.. tp bila cuti, mulalah pikir mcm2 nak gie memana lak kan haha.. itulah perangai aku :)

mama uzma said...

Ibu Ayra :

Alhamdulillah...uzma sihat dan cergas...

tak pe..klu ayra kurus pun janji sihatkan..dan aktif.... :)

mama uzma said...

~@lyci@~

hehehe...
itulah pasai...mmg gitulah selalunya...konon plan nak duk umah je..bila duk umah lama2 panas punggung..akal ni laju je pikir nak ajak gi mana2 kan...hihi

mama uzma said...

nasazfrog :

hahh...jaga2 la bila nuri dah besar nanti...ponat nak layan...

mama uzma said...

AshAnas :

nape jarang jenguk blog ker...??
bz ehh...hihi

neezareef said...

sweet la pengantin besanding kt pelamin cmtu...npk freshhh sgt