Wednesday, June 24, 2009

pas KAWEN hilang rasa SAKIT

Apa yg HILANG....??

apa yang SAKIT.........??

Hihihi.....sape yg slalu bila datang bln kena SEGUGUT....??

Iena mmg ada...sakit sgt...seblum kawen..org kata KAWEN cepat..nnti hilang la...ni da KAWEN nak 2thn dah ada Uzma lagi...still sakit gak...huhu....x tahan la.....buatkan satu badan jadi lemah x bermaya...

Lagi satu lak..MOOD la...satu hari mmg x de...rasa nak marah..cepat btui naik angin...semua benda jadi x kena...cepat je tesen...ngan anak pun hilang semua kesabaran tah gi mana....

ehem2..Uzma....x mau noti2 tau...nanti mama babab nanti..keh3....

pssttt....huhu..mmg tgh x larat ni...sakit pinggang2 semua....huwaaa 

10 comments:

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

biasala tu. sebenarnya sakit sengugut tu tak hilang. cuma mungkin kurang sikit. saya dah anak 2 pun masih rasa sakit everytime dtg bulan.

sitisifir10 said...

Saye alhamdulillah, masa bujang ada tapi masa final year UKM tu jumpa satu ubat dan saya makan berterusan dan alhamdulillah sehingga hari ini no more senggugut...best kan??

mama uzma said...

Nur,Nura,Nurad,Yani....
Hmm...ada la kurang skit...skittt je...hihi

sitisifir10....
kongsi2 la...ubat apa tuh...??

kirana said...

penah dgr org ckp gitu..

akak dulu pon ada senggugut 1st day jer la..tp sejak dpt anak tak peot2...skrg baru peot..tak da rasa sakit2 dah


cuba amik bidadari :)

MaMaQaYPo FaMiLy said...

MaMa sekali sekala akan jadi gak, mula sakit pinggang, pastu senak, mmg tak selesa.. anak dah 4 pun masih jadi.. camne tu..

mamaEsya said...

hm, ni sume atas nasib kot...dulu mamaesya ms awal2 peot dulu pon sakit, penah smpi nak pengsan...pas 4thn kot, tros baik, n alhamdulillah, smpi skang mmg xsakit...tp besela, bl hormon bertukar, mood pon berubah gak.... ada hangin die la datang..huhu...byk2 berdoa,k...n jgn layan sgt sakitnya...wat keje macam2 ke...try lupakan sakit tu...cara2 berkesan utk mamaesya...xtaula....

neezareef said...

owhh..igt ape yg ilang..hehehehe

salu org ckp gitu kan..pas kawen x de dah senggugut tu

tp ade gak few fwens yg still dtg lg sian diorg

Nana said...

kita plak pas bersalin xde sengugut

mama uzma said...

macam cita kan...
yg pas kawen trus hilang tu mmg bestkan...x delah moody kat suami atau anak...x la anak tu x pasai2 kena marah..hihi....

yang2 macam iena nih...huhu...banyakkan bersabar dan bertahan la jawabnya...

Liana said...

Ummi pulak, sebelum kawin memang sakit giler2 lah! Tiap2 bulan. Pas bersalin jer... Alhamdulillah...tak sakit dah! Cuma mood jer lah jadi tak tentu. Apa yang ummi amalkan bila agak2 rasa cam nak sakit tu...ummi minum air suam. Biasanya ummi ambil air limau suam...PAstu...sedap sikit ler perut kita! Pastu kurangkan pengambilan ais! hehehehe...Nie yang tak boleh ummi buat! :)