Monday, July 6, 2009

++ makin LASAK ++

Nak cita la skit......

Anak bujang iena sejak masuk 8bln..makin LASAK dia.....menjadi2..x tahan dibuatnya....Asal jumpa yg lagi tinggi dia nak memanjat....pastu mana agak2 kawan yg dia leh buli..dia buli...tarik rambut la..puting kawan la...tepuk2 muka kawan la...(amboii uzma...mentang2 taska ni mama punya...dia jd ketua ekk....)

Yang paling letih skang bila bwk kuar gi shopping...klu dulu ala2 baik duk dlm keta tolak tuh..SEKARANG....huhh.....!!dipanjat2 nya nak turun...aduhaii anak....bila kita dukung...dia ronta2 nak turun...apa...??ingat mcm kat umah ke leh merangkak memanjat semua...nak x nak kita orang bergilir2 melayan kerenah uzma...pegang tangan dia wat mcm dia baru blajar berjalan..hahh suka la dia...

Bila dah makin lasak....makin syg la nak tidokan....takut terlepas nak main ngan kawan2.......sehari uzma tido dua kali je..itu pun x sampai setgh jam....kadang2 tuh mata dah merah2 bengkak2 gara2 uzma menahan ngantuk...tapi bila iena nak itu kan...haram dia nak tido...lagi dia angkat badan nak gi main ada lah...kadang2 tuh sampai meragam sbb dah penat..last2 upah susu skit..baru la tido...

Paling kesian bila waktu malam dan weekend uzma akan MERAGAM skit....sbb nya uzma x de kawan nak main..dia rasa sunyi...yg En Abg leh BERSUARA....uzma klu ada ADIK mesti x sunyi dah..Wahh........!!adakah itu gurauan atau serius En Abg BERSUARA....Ohh TIDAK...mama x bersedia lagi SYG.....KECUT perut mama tau membayangkan...huhu.....


Psstt : betul ker tanda2 uzma nak adik...??patutkah..??

9 comments:

neezareef said...

saje nk suh mama dia sengkang mata tuh..

azzamoro said...

heheh..mungkin la dia nak adik... dah tak sabo tuh..:P

Softtouch [Hanim] said...

saje tau buat tulisan lain. Sy amik copy n paste kat word nak tau ape citenya..

dia nak kawan kot..mgkin jgk nak adik..dia suh mama dia bwk jalan2 jmpe kwn la tu..

mama uzma said...

neezareef :
saje....ohh tak sanggup la...

azzamoro :
adik...??hmm....

Softtouch [Hanim] :
laa...nape...??x leh baca ekk..
sori2...!!

nak adik...??kena pikir berkali2 nih..bwk jalan dah terlbih bawak dah..huhu....

Liana said...

hehehe... Sib baik boleh baca.. Dia nak kawan ler tu! Tp kan...rasanya semua baby yang dah terbiasa ada kawan kat Taska bila hari minggu mesti dia bosan sikit! My baby pun cam tu...Dah sekarang nie tiap sabtu dan ahad bawa dia gi jalan2. Kalo tak asyid nak menangis dan tido jer...

Mamamanja said...

xleh baca

mama uzma said...

Liana :
a'ah...btui lah tu..da biasa ada kawan..bila hari minggu bosan la dia sunyi je umah..hihi....

Mamamanja :
alaa..x leh baca ker..??leh lak gitu...nnti btuikan front dia...

adianiez AIDA said...

kuang kuang kuang...
maut nyer soalan ayah uzma tu.
mama nyer lom bersedia...
nampak nyer, ayah uzma da bersedia ye... ? hi hi hi...

mama uzma said...

adianiez AIDA :
hahaha....mmg maut...