Wednesday, July 29, 2009

sekali SAKIT

Huhuu...sian anak mama sorang nih...

Kan hari tu iena ada gtau uzma meragam nak tumbuh gigi kan..pastu uzma demam malam..panas sgt kat kepala..tapak tangan & kaki...sampai terasa haba dari kepala uzma..tiap2 malam iena lumur kepala uzma ngan air asam...x kebah2 demam dia...mcm ubat pun mcm x jalan je...

Dalam masa yg sama...celah punggung uzma melecet teruk sgt..x tahu kenapa...sedangkan iena x kan biarkan lama klu uzma membuang..iena mesti cepat2 cuci..pastu klu rasa tgh2 celah melecet tuh..trasa panas tau...Eee mesti sakitkan syg..lagi satu mata uzma berair dan bertaik skit..dah dua hari..kami sangkakan sbb badan uzma terlalu panas tu yg menyebabkan mata uzma bertaik...

Semalam disebabkan kesian tgk keadaan uzma..sampai nak duduk pun dia trasa sakit..kita org bawak gi klinik lagi..seblum ni mcm2 krim iena sapu..x berkesan gak..kat klinik Doc bg krim khas tuk disapukan..dan nak dijadikan cerita..yg mata uzma tu sebenarnya bukan disebabkan demam..uzma mmg sakit mata...laa anak mama intai anak dara mana nih..hihi...nasib baik gak la bwk gi klinik..klu x..x pasal2 melarat sakit mata tuh...

Itu la kisahnya ragam anak iena bulan ni yg dah masuk 9bln...sekali sakit..macam2 ada yee syg...yg penting hero mama mmg kuatkan...mama & papa sayangggg uzma...

13 comments:

AshAnas said...

cepat sembuh ye uzma syg... hero nih!

mama kyra said...

sian uzma...biasa la baby nak membesar mama uzma jangan risau k..sama la cam kyra dulu siap kena refer pusrawi sbb demam teruk rupanya deman nak pandai jalan..semoga uzma cepat sembuh k...

Siti @ nurie said...

alahi...terbyg time mia sakit....sian ssgt...kesiannyer lak kecik2 dah kene sakit mata..ish....anak dara manalah yg berkenan di mata tu..hik hikhik

Umi Nawfal.. said...

iena, kalau bb sakit mata tu titiskan air susu badan kita kat mata dia, InsyaAllah.. nnti hilang taik2 mata tu..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Biasa la budak2 nak membesar... macam2 sakit yg datang.. tu belum mai bisul lagi.. :D

Hope Uzama segera PULIH & cepat2 berlari yer... hehehe

Leh lawan ngan Achu Fizie yg dah KAKI PANJANG nih... ngeh3

kirana said...

aaa..penah dgr petua mcm umi nawfal tu bgtau

kdg2 iena..tak semestinya kite lambat tukar pampers ..jadi melecet,kalau bb tu cirit birit..pon leh kena gak..najis dia tu panas berbisa

Mama Qaseh said...

Mga cpt sembuh yea sayang auntie doakan..cian kan bila tgk ank2 kecik nie demam..susah hati kita d buatnya..
Slalu berdoa kalu Qaseh demam agar d pindahkan kt sya..tk sanggup tgk ank demam dn merengek sbb sakit..

mama uzma said...

AshAnas :
TQ wak..mudahan cepat sembuh...


mama kyra :
TQ ya...
ishh minta2 uzma x la sampai masuk spital..sian dia nanti...

mama uzma said...

Siti @ nurie :
keh3...x tau anak dara mana tuh..ramai sgt...

mmg sian..ni mata dah bengkak sebelah..air mata mengalir jee...



Umi Nawfal :
alahaii kak...
susu badan sapo iena nak amik kak...huwaa.........

mama uzma said...

MaMaQaYPo FaMiLy :
TQ mama....

uishh...bisul..minta simpang la mama..sian la klu kena time kecik ni..klu pandai cakap x pe...kang menangis jee...

Ohh nak ajak lawan yee...takut kang Achu Fizie yg kalah..hihi


kak kirana :
akak..masalahnya uzma berak sekali sehari je..semalam lg x berak kak..ini kan pulak cirit kak..tu la yg iena pelik sgt tuh...


Mama Qaseh :
tq kak..

itu lah..iena pun cakap kat uzma..bg la sakit tu kat mama..sian anak mama x larat nak tanggung...

Liana said...

alahai...kasihannya...semoga cepat sembuh. Dulu, masa Husna melecet terus, ummi taruk krim pureen. Ala, yg kat kotak ada gambo baby dan warna pink! Mujarab dan cepat sembuh! Bila sapu ubat yg kat klinit tu...tak layan pun...

Ibu Ayra said...

sian uzma...cepat sembuh yer... nanti bleh main2 lagi...

mama uzma said...

liana :
alaa wak..mcm2 brand dah cuba..x serasi gak la...risau tau..


Ibu Ayra :
TQ kak..mudah mudahan...