Tuesday, July 28, 2009

AVENT ohh AVENT

Semestinya kita sebagai mak bapak nak yg terbaik untuk anak2 kan...gitu juga iena..mesti nak bg yg terbaik untuk uzma dan adik2 uzma nanti..insya'allah..jadi tuk botol kegunaan uzma iena pilih brand AVENT...kita sedia maklum ngan kelebihan dia kan..walaupun rekaan botol dia agak simple..



Jadi bila uzma dah meningkat besar..selera pun besar la kan...koleksi botol AVENT uzma hanya yg utk 4oz saje...kadang2 uzma minum sampai 2 botol sekali minum sbb x cukup..(botol kedua iena wat takat 2oz aje..)jadi kami nak belikan botol yg tinggi..yg jadi masalahnya kami berdua mmg x berminat botol yg tinggi tu..mmg nmpak buruk di mata kami..huhu...jadi kami belikan uzma botol brand NUBY..fungsi dia lebih kurang mcm AVENT gak..malangnya uzma x suka...sbb rekaan puting dia jauh berbeza..walaupun saiznya sama...

RM26.90(klu x silap..lbih kurang...)

Nak di jadikan cerita..kami gi lagi ke KLCC...cari kat mother care..x de yg kenan gak..mcm mana nak buat ekk...kat umah iena nak rebus puting AVENT yg iena beli masa JCARD DAY ari tuh..tgh buka2 tampalan tuh..iena nampak note gambar yg ada menunjuk untuk botol air bleh dibuat botol susu gak..maknanya..puting tuk minum air tuh leh ditukar ngan puting susu...wahh rasa seronok lak masa tuh..nape la selama ni leh x pasan...huhu...dan kami dapatkan juga untuk uzma..dan uzma minum macam biasa..cuma dia pelik skit sbb berwarna..(uzma cam botol dia tau..hihi...)itu lah kisahnya..jgn muak yee baca N3 ni...hahaha...

RM36.90 (comelkan..hihi...)

7 comments:

sitisifir10 said...

Yg penting BPA free kan?

cintaKusayangMu said...

darwishes pn mmg pakai avent..botol2 lain yg org bg tu penuh satu tupperware besar..xtau nk watpe ngn botol byk2 tu...
avent is the best la...
nio pn tgh berkira2 nk tambah lg koleksi botol avent darwishes...

kak..mksdnye teat avent tu leh gak pki kt mug yg avent??cmtu ke??

mama uzma said...

sitisifir10 :
betui3...!!tapi avent ni lain skit laa....

cintaKusayangMu :
hahaaha...sama lah iena..botol2 yg uzma dapat tu iena wat hadiah(panjangkan sedekah...)x pun iena bg anak2 taska pakai...dari terbiar gitu je..

AshAnas said...

yup, avent is the best! selesa sgt...

mama uzma said...

AshAnas :
apa yg selesa wak...??keh3..

AshAnas said...

selesa la, tatau nk ckp selesa cmne... mcm senang hati la guna avent ni... hehe... puting dia pun best... anas xnak minum guna puting lain kecuali avent tau... puting ummi dia still no.1 la... kt nursery tinggalkan avent...

mama uzma said...

AshAnas :
haha..saje je ngusik...
Ooo puting ummi tetap no.1 yee...

uzma lak..nak tgk puting mama dia pun dah x lalu...huwaa...cedih2...!!