Friday, August 14, 2009

kembalikan SEMANGATku

serba salah iena nak bercerita...
mengenai seorang anak di T.B.P
dia buat semangat iena betul hilang...
iena mmg x leh nak cita dalam ni...
tapi iena sedih sgt..sbb iena yg tanggung benda ni
senang je suruh iena SABAR...SABAR...
kenapa susah sgt nak faham apa yg iena terpaksa tanggung.....!!!
iena betul2 tertekan....





*************************************************************************




Iena tenangkan hati..
buka blog kengkawan....iena buka lak blog kak myra
dan terbaca nalurinya tersentuk ketika membaca blog rakan barunya
yong mama nabila...iena pun trus buka...

TERSENTAP......!!!
Ya Allah...itu ayat yg kuar dari mulut iena....
iena x baca apa2 lagi..baru tgk gambar..terus menitis air mata iena...

Ya Allah...
aku bersyukur ngan pemberian yg telah kau berikan
pada ku......mempunyai zuriat yg sihat..bersyukur sesgt...

pada mama nabila...
iena bangga ngan mama...
mama mmg kuat dan bersemangat....
iena doakan segalanya dipermudahkan yee...

4 comments:

Noina said...

Salam kenal eina..terima kasih yek sudi singgah blog Nabila..Nak kata ina kuat pun..tak jugak..sebab banyak pinjam kekuatan dari Nabila sendiri. Kuatnya dia ntuk teruskan hidup yang belum pasti cerah atau tidak..Jika eina di tempat saya pun..pasti eina akan lakukan apa sahaja ntuk anak..betul apa sahaja untuk anak. terima kasih yek link ke Blog Nabila dan buat entry special khas buat Nabila.. terharu sangat:)

Liana said...

Betul tu mama Uzma. Ada kalanya kita kena redha. Memang orang yang cakap tu senang sahaja. Yg menanggung kita! Ummi pun suka masuk ke blog Noina nie... Ummi suka sangat dengan semangat yang dia ada!

mama uzma said...

kak noina :

sama2 kasih...
betui tu..kadang2 kita lemah tapi bila kita tgk anak berusaha tuk diri dia kita dapat kekutan tu yg sendirinya kan...

mmg iena ikhlas wat n3 ni sbb iena terbuka mata dan minda bila tgk blog akak...betapa besarnya kuasa allah..

macam iena uzma dah lewat 3 hari sampai dah berak..air ketuban iena dah hijau..alhamdulillah uzma x termakan..terpasak dibedah kemudian DOC tarik uzma kuar tgk2 tali pusat da terlilit leher..bersyukur lagi sekali sbb x memudaratkan...

mama uzma said...

Liana :

betui tuh..
sikap manusia ni macam2...x penah nak pikir apa yg kita tanggung..janji apa kehendak dia dituruti....