Wednesday, September 9, 2009

**~ 916 ~**

Sebut je 916 org dah tahu
apa kebenda yg dimaksudkan itu..
ke ada yg x tahu..hihi...


X semua..tapi kebanyakkannya ada yg mmg gila
EMAS (brg kemas..) mesti dah sakan duk beli
tak pun tukar brg kemas yg baru..tul x..??
almaklum..dah nak sambut raya nih..
ada ke blogger2 kat sini yg mcm tuh..??


Antara iena lima beradik..iena lah paling suka
barang kemas..tak tahu lah kenapa...
klu x tercapai dek akal tuk membeli yg baru..
En Abg hanya suruh tolak yg lama amik yg
baru..jadi hanya perlu tambah duit skit je..
tak la trasa sgt dia kata..janji nampak baru..hihi...

hmmm...
mcm mana yg lain2...
crita la skit..hihi...


pstt :
gambar dibawah sekadar tuk cuci mata ekk
cantikkan...geram tgk..

psstt..jgn salah paham tau..ni gambar iena amik kat geogle..hihi

16 comments:

SheLa^^ZuL said...

citer pasal emas,mmg perempuan sinonim dgn emas...
saya suka juga ngan emas,lumrah la perempuan kan...cumanya saya x boleh pakai rantai emas coz nnt gatal2..so smpai skrg,saya cuma pakai cincin emas je..
klu ckp kat husbnad,xpe la,x nak yg emas2,tp mutiara blh x?sbb x ada kesan sampingan...aci x?..hehehe... :)

mama uzma said...

SheLa^^ZuL :
Ohh...gitu plak yee...
knp lak gatai ekk..x pelah..
biarlah husband beli..simpan tuk anak..emas berharga ooo...hihi..

wahh...
mana aci mutiara..hahaaa

Siti @ nurie said...

wah wah wah...antu emas rupernye budak ni...he he he..mehlah join akak2 kat opis akak ni....diaorg tgh giler membeli/menukar/menambh 916 memasing...kat kulai ni ada satu kedai emas tu, tgh wat promosi..tkr brg kemas tnpa kene charge...wah..berpinar2 mata memasing mengorek2 apa yg ada...he he he...

akaklah, tak berape minat sgt..asal cukup di jari satu, di pergelangan tgn ngn kaki satu..kiranyer serba berdirilah..erk, rntai tak pakai dr dulu sbb rasanyer bila tido/baring, cm tercekik je...ha ha ha

mamanoa said...

huhhu...minat..mmg minat..tp xberani nk beli byk2..sbb:
-nnt kena zakat keli cukup haul & gram nya..
-takut org rompak...naya jer..

genny da bomb said...

ermm..akak suka tgk barang kemas..tapi tak suka pakai hahah..beli tapi simpan je..wat pelaburan pun bleh..harga emas makin naik..kalo dh beli lama2 dulu mmg untung la..

MommyDania said...

klau nak trade in, make sure emas yg ada tu beli thn 2004 ke bwh. baru rasa untungnya. kalau lps 2005 tu, org kata tak untung tak rugi. trade in yg berat, dpt beli yg cinonet je sbb emas skrg mahal.

mama uzma said...

Siti @ nurie :
hahaha...
leh dikatakan hantu gak la...jgn ingat iena yg muda mudi ni x minta..kahkahkahh...
mmg x leh gi kedai emas..mesti ada
yg berkenan..klu waktu tu tgh x de duit..sampai bermimpi2..hahaha...
En Abg tau sgt la...

mama uzma said...

mamanoa :
keh3...
leh lak gitu ye..
beli takat termampu je kak..

mama uzma said...

genny da bomb :
ok apa..x suka pakai tapi ada..
jaminan masa2 akan datang tuh..
emas kan mmg mahai jee..

mama uzma said...

MommyDania :
betui tuh kak...
iena penah trand in satu cincin nih..arwah pakcik bagi..yelah dah betahun2 pun pasyen..malu lak nak pakai...iena agak2 dlm 300-400 skali timabang..RM800...x suka iena..hahaa..jahatnya..

kirana said...

plan nk tukar rantai lama akak utk aisya...tak sempat ke kedai lagik..mau taknya..shoping time keje jer skrg

skrg mas tgh mahal..org kata sblm gi haji mas turun rege

Softtouch [Hanim] said...

sy xbape minat emas...suka gtu2 jer...biasalah pompuan ngan emas mmg xboleh dipisahkan..

siti nurbaiya said...

tahun ni teringin sangat nak pakai loket emas.. hehe tak de loket lagi, puas belek2 dapat gak satu
tapi mas skrang mahal sgt, loket tu 7.88gm, so bayangkanla, mau kosong gak la poket nih tapi teringin punya pasal :P

mama uzma said...

kak kirana :
bestkan ada anak pompuan..
hihi..mesti glamor aisya nanti..
telinga dah tindik lum..??

mama uzma said...

Softtouch [Hanim] :
mcm adik2 iena pun x heran.,.
iena tah ikut sapo tah minat sgt ngan emas..nak2 gelang...keh3

mama uzma said...

siti nurbaiya :
Wahh...
masyukkk...mesti cantikkan...
bestnya...hihi...bleh bayangkan..
hanga emas pun skang rm120++..x silap iena lah..hihih