Friday, September 4, 2009

nak buat mcm mana ekk

Alhamdulillah...
sejak Uzma masuk 10bln..uzma kembali
sihat & cergas...Wahh..makan & minum pun
menjadi2 seleranya skang...
sbg seorang mama mmg la amat senang hati
melihat anaknya semakin aktif...


Cuma....dalam minggu ni yg kami
perasan..uzma dah pandai boring bila
bwk berjalan..stroller dah lama ditinggalkan...
mmg dia akan ngamuk klu letakkan dlm tuh..
x mcm anak2 lain iena tgk..dorang elok je..
jadi kami terpaksa bergilir2 dukung uzma..


Yang iena maksudkan boring tadi..
Uzma dah biasa bebas bergerak ke mana dia
nak pegi..jadi bila kluar berjalan..uzma didukung
je..dia mula rimas...dia geram...sampai tahap uzma
x tahan..dia akan sound..
"Ma..DAH2...!!" x pun..
"DAH...DAHHHHH...."itu maknanya mmg la kena cepat2
setelkan apa yg patut..x de makna nak belek2 baju ke...
try2 baju ke...trus bayar jelah..klu x..uzma akan
lentekkan badan dia kedepan keblakang minta dilepaskan..
Alahaiii uzma..klu dah leh jalan papa/mama dah lepaskan
uzma punya...huhu....


Itulah yg watkan kita x shopping2 lagi tuk raya..
mcm mana nak wat ekk..huhu...
ada x yg senasib mcm kami nih..
mcm mana nak shopping Sabtu ni syg mama...

9 comments:

AiNeRzA said...

minta jer ayah dier bawa round2 kat shopping complex...mama pi belek baju dulu...budak dah besar...dah pandai...hihihihi

~~@lyci@~~ said...

mama uzma,
samalah kita.. semua bj xbeli lg sbb fikirkan nak bwk anak.. kang baru aje nak belek2 dia dah nangis dahh.. mcm mane nak shoping hehe..

MommyDania said...

senang jek. tgl uzma kt nenek dia. hahahahaha. mommydania yg kejam.

mama uzma said...

AiNeRzA :
papa dia pun..x sampai sth jam dukung dah pas kat mama dia balik..x larat...lenguh tgn dukung dia skang nih..papa&mama uzma kan comel2..hihi...

mama uzma said...

~~@lyci@~~
hihi..tu la iena kata kat uzma...
"uzma jalan cepat2 la..senang mama.."



mommy nia :
hahaha...nenda dia pun nak gi shopping esok..minta kak nia la jaga uzma leh...??hahaha lagi kejam..

Mrs. Adz said...

nak membeli ni lagi membeli ni lagi senang tinggal kan je anak kat orang yang leh jaga dia..nenek dia ke..pastu boleh membeli dengan cepat dan terus balik..

uzma dah besar tu,tu yang dia cepat boring..dah try bagi mainan tak dengan dia..lekakan dia..

selalu klu bawak eisya jalan memang bawak toys yang dia minat..syok je dia main dalam pram tu..

mama uzma said...

Mrs. Adz
mcm yg iena gitau..
uzma cepat boring..bg mainan
mula2 ok lah..pastu dicampaknya..
beza gaknya anak laki ngan pompuan nih...huhu

Siti @ nurie said...

anak akak pun sama..cepat je boring dia smpai..ikut patern ayah diala tu...sbb tu, kalau nak beli brg ape2, akak tak kose nak bawa mia...la ni, ajak gi bazar pun, dia snggup dok bwh kusyen kete dr ikut...ish..tak faham lansgung

mama uzma said...

Siti @ nurie
keh3...
sabar kak...sabar....