Wednesday, November 18, 2009

dah x sesuai la syg

Seblum uzma umur setahun iena
dah nekad nak lepaskan uzma
dari hisap puting bila dia cecah
setahun..Pada yg x tau..uzma mmg
hisap puting tapi utk tido saje..
walaupun x kerap
tapi iena nak juga uzma lepas dari
hisap..mcm mana ye...??iena penah cuba
tapi uzma meragam dan susah sgt nak tido
ada x kawan2 yg penah ngan situasi mcm
ni..?apa yg korang buat ye..


ni gambar masa uzma 5bln klu x silap..uzma tido meniarap tapi dia mmg lasak time tido..hahh sampai jatuh kelantai..apa lg laju la mama dia snap2..hihi

12 comments:

10 said...

susah jugak kan kalo xda puting... org mmg x ajar hawa hisap puting, dia hisap jari je...

sori ek... org xda pgalaman guna puting ni...

mama uzma said...

10 :

bg puting sbb x nak ajar dia isap jari..sbb papa uzma isap jari sampai sek ren susah nak lepas...tu takut dia terikut nanti..hihii

azzamoro said...

anak i dah satu thn 4 bulan. tapi i belum pisahkan puting dgn dia. maybe sampai 2 thn sbb i plan nak masukkan dia sekolah next year..

genny da bomb said...

kalo akak dulu akak rosakkan puting nuqman..pastu cakap le macam2 kat puting dia tu..suma benda yang tak elok la..

pastu kalo dia tido dia pakai botol plak..skang ni dah ok dahh..hehehehe..

eRiNsZ said...

erin pon nk freekan eisya dr puting... projek akan bmula esok (cti skolah) heheheheehehe...

ltak nescafe dulu kotttt.....

mama uzma said...

kak azza :

hmm perlu tu stopkan..
nak kat sek isap puting x pasai2
kwn gelakkan dia..sian dia..

mama uzma said...

Kak Genny :

Waktu tu umur anak akak berapa..??
ok gakkan idea akak tu..yg penting pun mama ngan papa dia kena tahan la klu uzma menangis atau merengek nak putingkan..klu tak..tak menjadi jugakkan..

mama uzma said...

eRINsZ :

Wahh best la awk..leh bg tumpuan kat anak..gud luck yee..nanti bg tau tips tau..hihi

~~@lyci@~~ said...

adam pun hisap punting jugak time tido.. kadang2 try xbg puting, pastu tgk dia pusing-pusing gelisah, terus bg punting balik.. kesian huhu..

mama uzma said...

~~@lyci@~~

huhu...
iena pun wat gak mcm tu tp itu lah..dia gelisah2 rengek..minta kita bg puting dia..sian lak tgkkan..

mama uzma said...

~~@lyci@~~

huhu...
iena pun wat gak mcm tu tp itu lah..dia gelisah2 rengek..minta kita bg puting dia..sian lak tgkkan..

genny da bomb said...

akak pun dh tak ingat umo bape..2 tahun kot hahah..dah lama dah..

akak rosakkan tu pastu cakap la puting dia lipas dah gigit..dia takut lipas..akak cakap la..kalo ebli lagi kang nnti lipas gigit lagi..kakaka..makan saman gak dia ng akak cakap gitu..

tapi mmg kena tahan la dia merengek malam2..nasib baik tak lama..