Wednesday, January 27, 2010

berita gembira harus dikongsikan

Nak dijadikan cerita..iena 3-4 hari lalu..lemah2 badan..tekak x sedap..berut mcm sebu berangin...ada gak muntah angin..jadi iena ingat sbb perut iena masuk angin disebabkan iena tgh proses kontrol mkn..dan iena pikir gak konon2 iena lemah2 badan sbb iena kurang mkn jadi badan x bertenaga....tu yg x kisah sgt...


Tapi start pagi semalam..naluri hati iena kuat sgt ngatakan iena ngandung...yg wat iena yakin sgt sbb iena x leh nak bau dan rasa masakan yg iena watkan tuk uzma..iena msg en abg tanya..dia kata x kot sbb iena pernah test bln lepas x de..tapi iena yakin kan..jadi blah malam nya en abg bwk gi farmsi..sampai umah iena trus test dan mmg iena iena pregnant...Alhamdulillah...syukur sgt2...kita org gitau uzma..uzma gelak2 je...tapi bila tanya nak adik..uzma geleng2 kata tak nak..bila tanya nak baby dia gelak2 plak...iena trus call mama gitau...nangis2 iena gitau...x tau la apa iena rasa time tu yg watkan iena menangis...huhu


Macam mana pun kami sekeluarga gembira dan bersyukur ngan pemberian Allah kepada kami...doakan iena dan baby sihat ye..nak2 diawal kehamilan ni,lbih perlu dijaga...

33 comments:

onniey84 said...

tahniah iena...jaga diri dan kandungan baik2...

** Perfect Love ** said...

waa tahniah ;-)
jg diri...

Manjakusayang said...

Iena...tahniah... bestnya... Husna belum lagi dapat teman...

Wa...abang Uzma dah ada kawan lah nanti

Mrs. Adz said...

seronoknya..tahniah ye..uzma dah nak jadi abang ni..bagi aura kat sini skit ye..hihii..btw,take care

Echa said...

alhamdulillahhhh.... tahniah iena... jelesnyaaaaa.. jaga diri baik baik...

Siti @ nurie said...

wah...tahniah! tahniah!..Insya Allah anak kita no 2 ni sebaya..he he he..leh jadi geng ni...take care tau...

Marsha said...

Tahniah mama_uzma!!! Happy for u. Jaga diri n baby baik2 taw...(^_^)

Mama_Aqish said...

wah...tahniah...i follow u lepas ni...kiter pun tak sabo nak ber baby lagik...nak nagndung gak...doakan kiter plak ek...

azzamoro said...

tahniah eina... take care ok... jaga diri, jaga makan..

Softtouch [Hanim] said...

tahniah iena..take care..xlama lg uzma nk jd abg...

Ibu Ayra said...

tahniah iena...jaga diri baik2 tau...

genny da bomb said...

wow tahniah dear!!berjangkit2 blogger peknen nih hehehe

mummyseri said...

Salam iena..
tahniah yek..best ek nnt uzma da ada kawan:)
k jaga diri bebaik yer..

~~@lyci@~~ said...

tahniah mama uzma..

wah2, tak lame lg uzma dpt adik.. dah kena panggil abglong ni hehe..

kirana said...

tahniah!
akak dulu pon rasa sebu perut..dok igt angin la..pi urut bagai..sib baik tak jadik apa2 masa urut kat perut tu..

cikbedahlaser said...

wahhh tahniahhh
happy nye dgr cite akak ni...
jaga diri bebaik...

Puan Iza said...

Tahniah dari akak iena. jaga kandungan baik2 yea...

sujaihah said...

tahniah...murah rezeki akak

:: m.u.n.i.r.a :: said...

tahaniah..tahniah!bestnya uzma jadik abang!

shakeymirza said...

tahniah ina...shakey happy utk ina..mg uzma jadi abg yg baik..jgn noti2...mama penat tau...mama xlarat tu...huhu

ina jaga diri k..jgn lasak sgt...=)

temp. housewife said...

salam Iena,
dah lama tak komen kat sini. congrats.

naurah makwa said...

tahniah yer kak..taking care

Honey said...

wah...tahniah! tahniah!.

Naz-Segalanya disini said...

alhamdulillah.Allah maha mengetahui kemampuan iena sekeluarga..sesuai je kan..uzma..dah jalan..dah pandai ckp..dah pndi bawak diri..tahniah iena n abg uzma

Intan said...

Tahniah Iena!!!!

Happy nya dengar u peknen...nie buat den tak sabor nih...he he :D

Take gud care of urself and ur bb too kay ;)

AshAnas said...

tahniah iena... wah, lately ni shira asyik dpt berita kwn2 nk tmbh 2nd child la... ade pape petanda buat diriku? huhu...

Naff said...

Tahniah!!! dah berapa bulan?
sama la tu..saya sekarang nih pun tengah teruk alahan..sabar jak la.. so, bole kongsi2 kan info..1st baby nih mmg banyak yg tak tau he he
tak lama lagi uzma dapt adik..

zue @ annaleeya said...

uzma dah nak dpt adik.. wahh... sonot la yer... ape pon thniah dr akak.. take care...

Ada Ayrissa said...

wahhh...
congratz2...

p/s: jom joint contest di blog saya...tq

mariaariffbaby said...

Dear..

congrate!!

bila la turn kita lak
mmg desperate for 2nd baby ni
:)

Ibu Mifzal Arsyad said...

tahniah iena & family

ummikhayra said...

Wahhh.. congratz iena.. bestnya dpat baby lagi... :) ermmm... lama tak menjengah kat sini.. :)

Nurulhuda|Adlie said...

ina, congrats! dah 2 dah ko ni, hopefully aku menyusul pas kawin ni.. ;) take care tau..