Tuesday, February 23, 2010

nak cita skit...

Iena skang x lalu makan nasi...
mmg x makan pun..klu mkn pun sbb keadaan
dah darurat..time tuh leh lak tekak ni
trima..tapi tuk makan mcm biasa mmg x lalu..
apa lg berat badan pun makin menurun dan badan
pun susut...


Bab minum lak..tekak iena nak air sejuk je tapi
x semua air gak iena leh minum...klu salah minum
mulalah perut ni sebu..angin....aduhai sakitnya..
klu iena cuba minum air masak atau air hangat2
mesti muntah balik...yg ni iena x pelik sgt sbb
masa uzma pun iena gini gak...


Ni plak pasal kulit iena...mmg masa uzma pun naik
sensitif...tapi dah saat2 nak bersalin..tapi kali
ni awal2 dah kena...naik mcm bintik2 ruam..ada gak
yg berair...pastu dia jadi mcm kulit kering...sakit
saat...kena kat keliling leher..pelipat lengan dan
kaki..last2 dah x tahan..gi pakar minta krim yg
sesuai tuk iena dan x jejaskan baby..Doc kata mmg
sesetgh org ada yg alami mcm iena ni...Alhamdulillah
skang dah mula ok cuba ada kat bape tempat ada parut
la..leh ke iena pakai bio oil tu tuk hilangkan parut
tuh...??malu lah....huhuhuuu



ke ada sape2 nak bg cadangan lain tuk bantu iena...??

6 comments:

honeylanz said...

salam. rsnye guna bio oil blh pudarkan parut..nk kata totally gone mcm tak jugak...

Naz-Segalanya disini said...

alahai..nampak sgt kak naz lama xmelawat iena n abg uzma ye..iena dah pregnant lg?alhamdulillah..tahniah ye dik..uzma nak jadi abg ye?bilalah kak naz nak ikut jejak langkah kalian ni?

Mummy Chubby said...

hi mama uzma..dlu masa Mummy preggy, muntah2 gak dari bln 1 smpi la bln 7.better mnum jus la.mummy dlu berkotak2.hihi...insyaAllah baby bersih jer nant kuar..

~farahsyeefa~ said...

pregnant jugak ye. tahniah !! brp bulan dah?

MommyDania said...

cuba cream mederma tu. kt watson ada.

** Perfect Love ** said...

inilah dugaan ibu mengandung kan...
harap ina sabar yek...
nanti dah selera makan.. makan puas2 k bg baby kat dlm tu tembam2