Thursday, May 27, 2010

banyak nak cita sebenarnya...

Haicummm.................!!
fuhh berhabuk bersawang blog iena nih..huhuuhhuu....mmg bz betui betui sejak2 melibatkan diri ngan bisnes baru ni...Alhamdulillah hari2 ada tempahan Donut..mcm semalam kena siapkan tuk sekilo..hari ni hampir dua kilo...syukur sgt2 atas sambutan yg iena terima....


Sebenarnya byk benda iena nak cita...Almaklum dah lama menyepi..lg2 cita pasal BigBoy Uzma....


Uzma skang nak masuk setahun tujuh bulan....Alhamdulillah uzma membesar ngan sihatnya..semakin hari semakin bijak dan aktif...uzma makin petah berkata...contohnya

* uzma dah tau panggil nama sendiri...
* nama kawan2 yg rapat dgn dia..cth arissa..amirul..baby nisha..mia...
* uzma dan pandai nyanyi 2-3 jenis lg..mmg sweet sgt klu dgr..jelas & terang
* uzma skang dah pandai mkn sendiri..mmg x nak disuap dah..dan mkn x bersepah2
pandai guna tgn mahupun sudu...senang mama dia..hehe
* agak manja ngan iena skang..x tau la sbb adik makin membesar atau mmg gitu..nak
tido mesti ada mama kat sebelah...pastu kejap2 dtg kat iena peluk dan cium
* tau sebut kalimah Allah....Alhamdulillah...sejuk hati mama
* blagak mcm dah besar sgt..naik gelongsor..buaian sendiri..x nak ada yg pegang dia
(iyalah..mcm mana pun kita nak la berjaga2 kan..tp uzma marah..huhu..)
* tau kira 1-10...A-D...Alif Ba Ta je
* tau gosok gigi sendiri..sikat rambut dan pakai bedak sendiri
* tahu bezakan sama papa/mama tegur..bergurau atau tegas dlm hal2 tertentu
* tau minta klu nak makan..minum atau pun susu
* klu TAK NAK sesuatu tu mmg uzma akan kata TAK NAK...klu nak dia kata la NAK..
* pandai main ngan baby dlm perut ni..gosok2 perut..tekap telinga kat perut iena
lg2 time nak tido..mmg dia akan borak2 ngan baby dulu...bahagia rasanya...



Hmm byk lg nak cita tp nnti bohsan lak yg membaca..hehehe...

Mengenai iena plak..iena & baby Alhamdulillah sihat2 sahaja....selera mkn menjadi2 x kira waktu..huhuhu..cuba2 kontrol mkn..dan iena skang kuat lak mkn coklat & ais krim...mmg layannn...hehhehe....baru2 ni gi scan tp x nmpak lg jantina baby..iena x kisah cuma berdoa baby sihat dan cukup sifat..itu dah bersyukur sgt2 dah...

Ok la klu ada kelapangan lg iena update cita2 baru lg...harap masih ada yg sudi membaca blog iena...lg satu tq sesgt doakan kejayaan iena dlm bisnes baru ni..hanya Allah yg dpt membalas kebaikan semua....

3 comments:

Marsha said...

Kite sokong awk...moga semua success ye wak..:)

Naff said...

bestnya...lama2 sepi(mcm aku)pun at least ada juag cerita kan bagus tu!! bestnya uzma..da besar ^_^

mariaariffbaby.com said...

rajin nya mummy ni..
rezeki baby tuh..tuh yang makin sedap buat donat tuh
:)