Thursday, July 1, 2010

Bukan Rajin Time Isteri Pregnant Jer....

Hari ni nak cita pasal En Abg iena plak....nanti uzma dah pandai baca bangga la dia bila tau pengorbanan papa dia pada dia & mama dia......


Sesetengah suami bila isteri Pregnant baru la bleh diharap buat itu dan ini kan...ada tu x penah langsung cuci Poo Poo anak..bila isteri tgh sarat atau berpantang hahh baru la gagah2 tolong cuci...Tapi iena bersyukur sgt sbb En Abg bukan rajin atau mahu meringankan kerja iena time iena Pregnant je..malah sebelum ni pun mmg bleh diharap...org kata saling bantu membantu meringankan kerja masing2....



Mengenai Rumah :-



* Basuh baju & jemur...bab lipat mmg dia pas kat iena..
* Kemas umah...pastikan keadaan umah bersih seblum kuar umah/masuk tido
* Basuh bilik air
* Buang sampah tiap2 malam
* Kemas2 singki/dapur klu nmpak kurang memuaskan



Mengenai Uzma :-



* Siapkan uzma tiap2 malam berkerja (bilas2 badan & gosok gigi)
* Bancuh susu uzma sblum tido & tgh malam kul 2&4 am
* Cuci Poo Poo Uzma / tukarkan pampers
* Hari cuti Sabtu/Ahad mmg En Abg yg setelkan mandi pagi,ptg&mlm
* Basuh botol2 Uzma



Hmm apa lg ekk syg..??klu ada yg terlupa jgn maree ekk....yg pasti anje sbg Isteri bersyukur sgt sbb dpt Suami yg bertanggungjawab dan x pernah merungut pun...hargai sesgt sbb apa yg syg buat ni bukan time anje pregnant je..tp mmg akan buat walaupun anje sihat....TQ2....

2 comments:

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah...asben yg bertanggungjwb mmg mcm tu iena..n sy pun bersyukur asben sy ringan tulang jgk...

adianiez AIDA said...

biasa ler tu iena. da confirm la kita nak melahirkan anak dia. da confirm la kita tak larat nak buat semua kan. dia mesti tolong punyer...