Tuesday, June 29, 2010

perBEZAan yang KETARA

Pengalaman mengandungkan anak keDUA..Ohh sungguh berbeza masa mengandungkan anak pertama..,Muhammad Uzma....



serba sedikit yg iena nak kongsi :-


1- Alahan yg sgt sekejap..x sampai kandungan dua bln..masa uzma nak masuk 5bln baru ok..itu pun sbb cucuk amik vitamin & air berbotol2..huhuhu..yg ni Alhamdulillah...

2- Suka melawa walaupun x lawa..keh3...masa uzma mmg selekeh habis...org2 terdekat mmg prasan la...nak mekap2 la..wat facial la...klu x masa uzma..x kosa......

3- Aduhai...x suka ok semak2 ok...umah tu klu bersepah..mmg la mulut ni pot pet pot pet...walau penat mcm mana pun baju yg x berlipat pastikan berlipat n sblum tido mmg nak tgk keadaan umah kemas cantik...rajinnn la sgttt.....

4- Hahh yg ni jgn x percaya..kena gak percaya...hahaha....rajinnya memasak...walaupun sempoi2 je...dan klu nak tau..x pasal2 menjinak2 kan diri join klas memasak...hahahaa....nnti iena letak gambar yer...

5- Kurang skit baran..masa uzma mmg kuat marah..melenting x kira ngan org yg iena kenal atau pun tak...Syukur...biarlah ia berterusan sampai bila2...

6- Setakat ni masa ngandungkan uzma pun..x penah la ngidam benda pelik2...dan berharap biarlah sampai bersalin nanti....
(ini jer yg iena ingat nak cita ngan kengkawan..huhuhuu...nnti cita lg..)



Keadaan iena & baby skang...


* Baby Alhamdulillah sihat dan sentiasa berdoa agar trus sihat..Amin..
* Baby mmg aktif dlm perut nih sampai kekadang wat iena rasa x selesa
* skang iena dah 6bln..,kedudukan baby melintang...

* Iena baru baik dr demam minggu lepas
* Sejak kandungan 5bln iena mula x larat lemah2 bdn
* skang ni lg menjadi bila iena mmg ada masalah kat tulang blakang & pinggul...sakitnya mmg yg amat2..nak bangun dr duduk..bila baring..,nak mengiring nak bangun mmg sakit...ada masa nak berjalan pun sakit...huhuhuu...takat ni Doc bg ubat tahan sakit dulu..klu trus2 berlarutan..kena cheak lain plak...(masa uzma x mcm ni pun...knp yer...??)
* Bila kandungan 30minggu iena kena gi pakar tuk tau samada iena bleh bersalin normal atau tak...



Iena cuma berdoa semua selamat sampai iena bersalin nanti..Insya'Allah.....

layan jelah PIC iena ni ekk...hahahaa




8 comments:

adianiez AIDA said...

lama tak jengah, da sarat rupa nyer kawan ku sorang nih hi hi hi...

FAM said...

isk..isk..sedih. xpenah pun dpt rasa hasilnya. sob sob sob... (pe kata wat sebijik kasi akak try? ngeeee)

mama uzma said...

Aida :
hehehee...
x pe sbb iena pun sejak pregnant ni jarang dpt jengah blog kengkawan...

mama uzma said...

mummy nia :

hahahaha....jgn la sedih...nnti wat lg iena bg rasa...

mcm kek/muffin/donut slalu gak bg kat nia makan...mcm ari tu nia bwk balik..iena baru pas buat la...

Marsha said...

Akhirya dapat tau jgk perkembangan wak n baby. Moga wak n baby sihat selalu..amin..=)

Siti @ nurie said...

sah anak pompuan ni..hik hik

Softtouch [Hanim] said...

girl kot iena...amin....jg diri..

AshAnas said...

mcm nk dpt baby girl je ni...