Monday, July 5, 2010

mula shopping skit-skit



Almaklum tahun ni x macam tahun lepas....tahun lepas shopping tuk uzma sorang..tapi tahun ni shopping tuk dua org anak..,uzma dan adiknya..walaupun adik dijangka kluar hujung bln9 lepas raya tapi dah tentu2 kena siapkan barang2 dia kan...Jadi Sabtu & Ahad baru2 ni kami dah shopping skit BAJU RAYA uzma & skit2 keperluan adik uzma...


Sabtu kami pergi Isetan KLCC...ada Sale katakan..Hmm tapi x de yg menarik perhatianKU tuk shopping disitu...Jadi esoknya kami gi shopping di Mid Valley & The Garden.....Puas hati masuk Mother Care kat Mid tu..besar dan selesa...semua ada...ruang tuk anak2 bermain pun ada..hahh...lagi la iena suka sbb uzma x bosan tunggu mama dia membelek2 segala benda kat dlm tuh...Syokkk oOOooo.........pas setel disitu..pergi lak cuci mata kat tempat lain..yg mana berkenan sambar jelah walaupun x de less....huhuhuuu...klu x nanti terbayang2..walaupun bukan tuk diri sendiri...




Ini untuk Uzma...Raya pertama kali ni di KL..jadi kena tambah lg baju&sluar sbb raya diKL kami pergi kuar beraya berbeza di kampng Mil..semua dtg berkumpul di umah dia..jadi x perlu byk sgt...


Baru dapat beli yg ini untuk adik uzma...lagi2 baju susah skit nak beli sbb 2x scan masih x nampak..dan Doc pun x kompomkan lg...jadi beli Romper & TShirt jelah yg putih suci murni ni..Hahh nak tau x nape iena beli Bib ni...hehehe...jadikan pengalaman lepas satu pengajaran...hahaha.....Baju uzma masa New Born semua x leh pakai..sbb apa..??sbb bila uzma muak terkena baju..pastu bila basuh jadi kuning..mmg nampak buruk sgt tuh..nak pakaikan pada adik nanti mmg x sampai hati n rasa x patut plak..tu yg belikan Bib..jadi rasanya ni cara paling slamat kot dr terkena baju..hehehe....


* yg lain mcm mana..??da start shopping ker..??

5 comments:

mariaariffbaby.com said...

wah..menarik nya awak shopping!
kita pun dah banyak gak shopping..
padahal due bln 10
:)

Umi said...

due date kita sama, hujung bulan 9.. tp tu la, saya tak shopping pun lagi... tak berkesempatan lagi.. mcm jeles je tgk iena dah shopping.. hehee...

mama uzma said...

mariaariffbaby.com

hehhehe....
itulah..sronokkan ngalahkan anak pertama..itu blum tau baby apa..klu dah tau lg sakan agaknya..

mama uzma said...

Umi :

Alaa....jgn la jeles..nanti awk ada masa shopping puas2 tuk baby..Ohh sama yer due date..nnti baby kita sebaya la...jd geng...

adianiez AIDA said...

iena, aida da shopping raya. tinggal 20% je lagi yg terdiri dari kuih muih, etc.
best nyer shopping brg baby. teringin...