Wednesday, August 18, 2010

baru nak teringin macam2

Tak tahu lah sebab bulan puasa atau memang betui2 teringin...masa uzma rasanya x la macam nih...tapi Alhamdulillah x la teringin yg bukan takat ni..cuma dah nak bersalin ni la baru teringin nak makan macam2...hehehe...awal tu tak plak macam ni...


Macam baru2 niu nak makan murtabak sedap yg sibuk kawan duk cerita ada murtabak sedap kat Sri Rampai...kebetulan adik keje kat2 sana..apa lg suruh dia beli...Alhamdulillah..puas rasanya dapat makan...baby dalam perut pun waktu mama dia tgh makan..,main aktif lagi..suka agaknya keinginan tercapai..keh3...


Hari ni plak nak makan ikan bakar...awal2 dah gitau en abg...hmm en abg balik awal dan bawak iena gi beli skali kat bazar...dan tadi waktu berbuka bersyukur sesgt dapat menikmati ikan bakar tuh..Alhamdulillah sgt sbb sedap..klu tak musti ada rasa kecewakan...hehe..rezeki baby.....


Nak di jadikan cerita..masa kuar gi beli manik baju (ada org tempah) lalu depan kedai makan..ada org tuh makan kuih sagu kuah santan tuh...terliur tgk org tuh makan...(apasal la jadi gitukan...) sampai je umah..mula wat itu ini..hmm masa nak gosok baju keja en abg la..tiba2 tringat org tuh mkn kuih sagu tuh..tekak mula trasa2 kesedapan kuih tuh..apa lg trus capai fon SMS mama...mama kata ok..nanti mama tempah kat kwn mama..dia wat sedap..Alhamdulillah...x sabar nak merasa kuih tuh....


Hmm...esok2 ntah apa plak yg tekak ni teringin nak makan kan.....tunggu jelah..cuma berharap tak la minta yg bukan2..tu aje...

9 comments:

Yan said...

ermm mintak makanan yg biase2 tu takpe.. jgn yg luar biasa & susah dicarik sudahla.. hehe kang payah cik abg nak mencarik

Softtouch [Hanim] said...

mngidam lah tu namanya...xpe ina smpat lgi nk cr apa2 sblum bersalin nie..dah scan ker?boy ke girl...?

Ummi Eisya said...

bestnye dpt makan pe yang kita nak kan..puas je rasan..kita pun tgh nak mencari yang sagu santan tu la..teringin gak ni..moga dapat la kan..

mama uzma said...

Yan :

hehehe
itulah pasalnya...nasib baik x minta yg bukan2 kan..klu x mmg la payah nak mencari..

mama uzma said...

Softtouch [Hanim]

itulah...mudah mudahan apa yg tiba2 teringin tuh dapat la ditunaikan..klu x meleleh la air liur anak iena..hehehe...

mama uzma said...

Ummi Eisya :

laa...x sangka teringin benda yg sama...klu x jumpa tanya2 la org..mana tau leh tolong watkan..kesian nanti klu x dpt...

Putra Mama said...

same la kite.. ms awal2 preg xde plak mengidm.. dah dkt nak bersalin, otw gi hosp nak bersalin, time tu la tringin nak air kelapa.. siap singgah pasar tani tu wpun dah sakit sakit.. ;p

mama uzma said...

Putra Mama :

wahh..yg tuh lg bahaya...org kata saat akhir pun sempat lg meminta..nasib baik senang dpt..minta2 iena x mcm tu lah nanti..hehehe

fazemy said...

Aku yg tak pregnant ni pun kan..time bln2 puasa ni mmg la asyik mengidam..lg2 time siang. gegege