Tuesday, August 17, 2010

dah mula tido berasing

Ada x yg baca tajuk dah pikir ke lain...keh3...!!ni bukan iena ngan en abg yer tido berasing tapi big boy uzma...kata pun x lama je lg nak jadi abg kan..sebelum ni start umur uzma 4bln mmg dia tido sekatil ngan kita org sampai la dah besar ni..katil dia tuh simpan kat stor je...hehehe...dan memandang adik uzma x lama akan dilahir jadi KAMI amik keputusan tuk ajar uzma tido di katil sendiri tp masih satu bilik...


Hari pertama tuh...kita org biarkan dia tido dulu ngan kita org kemudian angkat dan letak kat katil dia..huhuhuu...alhamdulillah nampak gaya ok je tapi mama dia lak yg x lena tido..hehehe...almaklum dah biasa tido berbantalkan busuk uzma...jadi bila x de dekat ngan iena..mcm lain je rasa...ngengadakan mama uzma nih...bila iena dapat lena dlm kul3 pagi..dengar sanyupppp jer uzma nangis..bukan nangis jerit2 tp nangis sesedihnya..alahai..trus peluk dia dan bawak ke katil..papa dia trus watkan susu tuk pujuk dia...pastu iena tanya.."PAS MINUM TIDO BALIK KATIL UZMA YE..." uzma jawab "TAK NAK..." ok..x pe..baru hari pertamakan....


Hari kedua pun mcm tu jugak tapi yg bezanya uzma x la nangis sedih2 lagi..mcm dah tau la dia kena tido situ....sekurang kurangnya ada peningkatan pada keberanian uzma....Insya'allah lama2 nanti uzma akan biasa ngan sendirinya...go syg....!!

6 comments:

Ummi Eisya said...

kita pun ada gak train eisya tido kat katil sendiri..tapi tak berjaya lagi..dia mesti nangis..

mama uzma said...

Ummi Eisya :

hehehehe.....iesya pun sama ngan uzma kan nak dpt adik..x pe...slow2 ajar dia..Insya'allah nnti ok..

Yan said...

qis even dah dapat adik msh lg tidor bersama..
cume ade skit beza...
ummi tido ngan adik kt atas
abbi tido ngan qis kat bawah

xbole la nak suh dia tido katil sendiri ke ape... alangkan kite p kencing ke dapur kejap jepun time dia tido dia dah meraung2 camno?

Softtouch [Hanim] said...

danish amsih tido ngan sy wpun ada adik..kene ajar jgk ni sbb dia smakin membesar...

mama uzma said...

Yan

mama ada cadangkn cm tu gak kat iena mcm yg akak wat tuh..tp iena yg x nak..hehehee........

alalaa........manja tul Qis walau dah ada adik ye...hehe

mama uzma said...

Softtouch [Hanim]

hehhehee...
mmg harussss ajar tu kak...dah besar sgt danish tuh...