Monday, July 27, 2009

hidup mcm roda

Kenapa TITLE hari ni mcm tuh...nak berkongsi cerita...
betul...HIDUP NI MACAM RODA...sekejap kita di atas dan sekejap kita dibawah..kita x kan berada di atas SELAMAnya......


Sebelum kawen..iena mmg duduk ngan FAMILY...x penah berpisah dan duduk berasing..sakit pening demam iena sentiasa bersama ayah&mama..dan mmg iena akan cari mama...menangis..merengek..mengadu kat mama....(nak kata manja x la..tapi mmg gitu lah iena diantara adik2 yg lain..)iena klu sakit mmg lembek habis..hihi...


Dan sekarang iena dah jadi isteri Md Mustaqim dan mama Muhammad Uzma..mmg saat berpisah ngan family..duk berasing...iena sedih dan berasa janggal..tapi lama2 ia menjadi kebiasaan..cuma satu je...klu sakit tetap iena merengek kat mama...walaupun dah ada uzma...


Sekarang tiba giliran iena merasa mcm mana mama rasa...(walaupun iena jaga anak org..berbeza ye jaga anak sendiri...)iena mmg penyabar..tapi sampai tahap iena x leh tahan..iena pun ikut nangis sekali..haha..bukan apa..sbb risau ngan keadaan anak klu dah nmpak lain mcm dari biasa...uzma bukan jenis anak yg kuat menangis atau merengek...tapi bila ada masa jadi mcm tu kat uzma..iena akan merungut/menagis kat mama..bercerita keadaan uzma...

Tengok je kat sini..dah leh nampakkan...mama bleh sabar dan tahan ngan kerenah iena&adik2 dari kecik sampai la sekarang...iena lak yg baru jaga uzma 8 bln...dah byk merungut...sungguh memalukan kan...??huhu...jadi sejak hari tuh iena tanamkan azam tuk kuat harungi apa saje cabaran semasa membesarkan uzma & bakal adik2 uzma mcm mama jaga kami 5 beradik.....
itulah..dulu iena di atas...dilayan bagai puteri...sekarang iena di bawah...berada di tempat mama dahulu...merasa..melayan...menjaga kerenah anak sendiri....

9 comments:

MommyDania said...

kalau demam cari ketiak mak, hilang demam woooo! hahahahha

azzamoro said...

bile dah jadik ibu, naluri ibu akan datang dengan semula jadi. sure nak protect anak tak kisahla anak tu berapa ramai sekali pun..

Naz-Segalanya disini said...

Bila dah jadi ibu baru dapat bayangkan mcmana perasaan ibu kita masa besarkan kita kan

zura said...

ko mmg kak, ngada lebeyh..
skunk anak ko nk ngada, ko nk ngamuk plak..
smentara dia sorg layan yg terbaik..

mama uzma said...

MommyDania :
lbih suka ketiak en abg....
wahahaa....

kak azza :
betui3....hihi

mama uzma said...
This comment has been removed by the author.
mama uzma said...

Naz-Segalanya disini :
iya..betul tuh...

mok :
ko kecoh la..jgn la jeles...
hihi...

adianiez AIDA said...

betul semua komen kawan di atas.

naluri keibuan tu akan ada. kita akan terus appreciate mak kita. merasa apa yg mak kita rasa dulu, baik susah or senang.

just be sabar...
jadi ibu / isteri ni byk pahala.
just sabar and tawakal selalu.

mama uzma said...

Aida :
betul tu aida...sabar itu kunci segalanya kan..hihii...