Monday, July 27, 2009

kurang la skit....

Alahmdulillah..walaupun lum sembuh sepenuhnya tapi sekurangnya nampak la kurang skit dari minggu lepas....iena dapatkan rawatan dr klinik homeopathy untuk uzma....Doc kata mmg ada bengkak yg truk skit kat gusi uzma yg menyebabkan uzma meragam dan panas dalam...pas makan ubat tu uzma nampak ceria skit....syukur sgt2...


Sebelum ni iena bg biskut bite ni tuk uzma wat makan main2..yelah uzma kan makan bubur masakan mama dia...(kadang2 mama dia pun bedal biskut ni..ok apa..kenyang gak klu wat tuk alas perut..hihi...)



Dan disebabkan uzma gatai gusi...iena bagi biskut ni plak...agak keras tapi sesuai tuk anak yg sedang naik gigi...dan ia gak elok tuk gusi anak...(uzma siap main ketuk2 lagi...sbb keras..hihi.....)



psstt : mmg susah hati klu anak x sihat ni..skang mcm2 penyakitkan..

5 comments:

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

mmg kalu anak sakit, kita susah hati. sbb tula jasa sorg ibu ni besar kan.

Zetty84 said...

Erm...ank zati pun dok mkn baby bites tu gak...iena x try perasa carrot... ? tu lagi better dr chicken tau...nanti mama dia lak yg mkn lebih...hikhik...

mama uzma said...

Nur,Nura, Nurad, Yani :
bila mcm ni baru la tahu betaba besarnya jasa seorg ibu...huhu

Zetty84 :
dah try carrot tp uzma x nak..di wat main je..sampai hancur..sbb klu iena msk bubur pun kena letak ayam skit..klu x dia x nak mkn..kecik2 da pandai..

monamie said...

hee..babybites tu sedap! mona ada belikan untuk hafiy, bawa bekal untuk dia, tp selalu abah hafiy pon nak gak makan...dia ckp macam double decker rs dia! haih! uzma nak tumbuh gigi ka? cian dia...

mama uzma said...

monamie :
hihi..mmg sedap..anak mknnya skit...mamanya yg lbih..

a'ahh..tumbuh gigi..sian uzma..sakit gusi...