Tuesday, July 14, 2009

rasa BERSALAH tak...??

sajelah nak berkongsi cerita dan pengalaman ngan kengkawan...Ada parents kat TASKA iena ni mmg BERMASALAH skit bab2 membayar YURAN...selalu tertangguh..kadang2 bayar pun x PENUH...kami x berkira sgt sbb MEMAHAMI keadaan dia..

Parents ni...suami dia x berkerja..pada iena dr duk berhutang banyak2..bayar tertangguh2...ada baiknya awk jaga je sendiri anak tu kan..ini x...Selalu gak ayah iena nasihat kat parents ni...yelah..x eloklah wat mcm ni...anak awak makan minum mandi dijaga pengasuh tapi awk x bayar..kan x berkat tuh..apa yg anak awk mkn semua tu kira berhutang la kan....iena pelik tul ngan parents ni..x malu ker...??x rasa bersalah ke pada kami dan anak dia...??

Dipendekkan cita....dia x antar anak dia 2 orang katanya demam...ok lah kami x kisah..tup2 sampai masuk bulan baru dia x antar anak dia..senyap sepi macam tuh..iena call x jawab2...!!iena rasa dia mmg x antar dah anak dia kat taska iena..tapi dia X RASA BERSALAH ker ngan hutang dia pada kami...???apa dia rasa ye...??iena betui2 x paham ngan orang mcm ni....geram je rasa..anak dia yg no3 tu iena jaga dr umur 2bln smpai nak 2thn...skit pun iena x berkira ngan anak2 dia...leh dia lari mcm tu je tanpa jelaskan yuran yg tertunggak...

Memang jadi ikhtibar pada kami lepas ni buat baik biarlah berpada pada......

4 comments:

** Perfect Love ** said...

makan minum anak kena jg bab halal haramnya. sendiri mau ingat la kan ;-)

sygDsyg said...

isk2 sok2 klu anak tk menjadi jgn dok salahkan org len ... tpi pk smula la apa yg kita dok bgi anak mkn ... sume tu jdi darah daging tuh ... sedih bla pk ada gak parents yg tk kisah tang halal haram nya masuk ke tekak anak ... anak tu tk salah kan ...hmm

Rozy said...

iena,

in future, kena gak berhati2 kann..
tapi yg dah jadi ni.. halalkan jerlahh iena.. sian kat budak2 tu.

Siti @ nurie said...

siankan nasib bebudak tu...apalah salahnyer kalau ayah dia jaga..tapi, siti rasa pun, kalau ayah bebudak tu yg jaga, ncfim tak jadi org bebudak tu..siannyer kat diaorg,....apa pun, harap2, utk next time, iena berhati2 lah...dan siti harap pun, budak2 tu akan selamat....