Tuesday, September 29, 2009

bersama FAMILY iena

Family iena,ayah & mama mereka org keramat
kira iena ni anak jati KL la..hihi...
umah keluarga ayah di lorong pertama & umah
keluarga mama plak di lorong ketujuh..jadi kami
adik beradik mmg x penah merasa mcm mana beraya dikampung
(sbb tu iena cari suami yg ada kampung..hihi...)


Ok..pendekkan cerita..iena satu family hanya beraya sakan
hanya pada raya pertama saje..bila raya kedua kami sekeluarga
akan pergi bercuti..yelah nak gi beraya semuanya beraya dikampung
jadi kami gi bercuti..mcm tahun lepas kami gi Penang tapi tahun
ni kami hanya ke P.D saje...jadi kami yg dari Alor Star trus la ke
P.D...wooo mmg ponat...huhu...

iena&en abg x berendam sgt sbb kami x berapa sihat..gara2 menjaga uzma..hihi


Alhamdulillah..uzma sampai je P.D nampak sihat&ceria..jadi mummy..ummi & mak su dia la yg melayan uzma main air...abaikan seluar yg uzma pakai ye..sbbnya iena x bwk baju2 yg tuk ke P.D...hahahaa


best gak lepak kat TIARA nih..buka setakat kolam yg besar&cantik tapi mcm2 aktiviti ada..tgk la mama iena tgh menahan geli dek kerna digigit ikan2 kecik tuh..kita org main pingpong..basikal..mcm2 lg ada la...x la bosankan...apa pun mmg enjoy..




Bila balik K.L
awal2 mama dah gitau iena yg hari ahad dia
nak kita org semua pakai baju raya tuk amik
gambar distudio..mmg tiap2 tahun kami sekeluarga
akan ambil distudio..nak2 thn ni ada uzma..


ni tgh tunggu ada satu familly tgh bersnap2 dulu..
hmm tgk la uzma yg dah kebosanan..mcm2 mainan dibeli
tapi yg kat tangan tu yg dia suka lak..




sementara tunggu uncle tu snap gambar kita org..
kita org sakan bergambar dulu..hihi...

8 comments:

Intan said...

Bestnya siap bercuti lagik tuuu...He he...cekci lah uzma sayang...he he.

Best gak kan gambor raya family amik kat studio nie. Semua nampak kemas dan segak :)

Liana said...

Sukanya gambar famly yang last tu... Sweet jer...

mama uzma said...

kak intan :
itulah..
nak wat mcm mana org x de kampung..
gi bercuti lah jawabnya..klu x bosan la duk umah..

klu bleh biar en abg pakai baju melayu je..nampak kemaskan..

mama uzma said...

Liana :
kita pun suka tau..
hihi...

adianiez AIDA said...

1st time ada baca cerita berholiday di hari raya.
so far, tak pernah ahli keluarga aida buat... hi hi... sebab semuanyer wajib balik kg...

kirana said...

hahah raya moden...gi mandi manda time raya

mama uzma said...

adianiez AIDA :
keh3...
firts time ekk..
tapi itulah gaya family iena..
sekurang2 nya skang iena dah merasa
beraya dikampung...

mama uzma said...

kak ana :
hahahaa...
mmg moden sesgt..
x tau la time uzma..aiman..
aisya nantikan..mcm mana lak gaya
dorang beraya..