Monday, December 28, 2009

balik x dirancang

Walaupun cita dah lapuk tapi x kira...nak cita gak...!!hahahaa...untuk uzma gak tau pe'el dia macam mana...Al-kisahnya cuti Awal Muharam tu kami balik Alor Star...kami mmg x rancang pun nak balik...Sebelum tu iena nak cita Pe'el Uzma asal balik Alor Star...selalunya kalau nak balik 2-3 hari tu kami dah gitau Uzma..kami dah mmg pastikan kesihatan Uzma dlm keadaan baik..tapi setiap kali sampai Alor Star Uzma mesti meragam..x sihat atau kena semput truk...mmg x nak merenggang la ngan kita org..jadi mama iena pesan pasni klu nak balik jgn gitau kat Uzma,tgk mcm mana plak..


Jadi cuti Awal Muharam tu mmg kami x plan..slalunya klu balik kami akan bertolak kul
3-4 pagi tapi kali ni kami bertolak siang...dan waktu tu kesihatan Uzma pun Alhamdulillah sihat...x demam..x batuk/semput...x selema..x meragam..Cuma pasni x leh balik siang sbb Uzma kurang byk berjaga panas..dan watkan dia bosan duk dlm keta lama2...Sepanjang perjalanan Uzma ok..elok2 nak sampai umah MIL Uzma leh batuk dan muntah x hingat punya byk...habis ngan iena2 mandi muntah uzma..alahai anak..apasal lak ni...sabar2..tapi hati berdetik..x kan uzma x sihat kot...hmm...Esok paginya Uzma meragam..nangis...x nak letak bawah..nak dukung je...batuk uzma menjadi2..badan pun dah mula nak panas...knp ni nak...??kat KL elok je..huhu...sampai x nak makan..minum pun sikit..kang x sempat kenyang muntah balik..kami pun jadi x sronok sbb asal balik Uzma akan jadi mcm tu..kesian kat org lain dlm umah tu terpaksa dgr uzma menangis...meragam....nak bwk berjalan pun susah..nak gi umah sedara pun x leh lama..ada la org kata Uzma mungkin x serasi balik sana...mama iena lak kata mungkin Uzma x leh lagi jalan jauh...entah la..bila la pe'el uzma ni nak berakhir...


Yang bestnya...elok kami sampai KL...Uzma ok mcm biasa...x de pun nak dukung2..x de lak meragam..merengek...semput Uzma pun ok x teruk...apa la anak mama sorang ni..pasni klu nak balik Alor Star kami nak cuba ikhtiar cara lain lak...nak K.Terbang ker...??hihi tgk jadi mcm tu gak ke tak...






uzma dah bosan lama2 dalam keta



mama cuba ceriakan uzma



waktu ni dah start meragam..papa cuba pujuk bwk gi jalan2




papa pujuk naik motor lak..

kakak alieya cuba ajak uzma main


3 comments:

Atiqah said...

something wrong kot kak kat umah tu..budak2 yg suci ni dorg kn leh nmpk bnda2 yg kte org dewasa ni x nmpk..x tau la tiqah..x berani la nk ckp..
tp dlu adk2 tiqah pun pnh jd cmtu..bkn kat umah org, umh sndr..sethn dduk umah tu, adk tiqah skt, muntah2..mcm berpenyakit je..g check kat Dr x de ape2..bila ustaz check, die ckp umah tu keras..pastu umi tiqah pe lg, bce quran x berhenti, bwk g berubat and last sekali pindah dr situ...

wallahualam kak..tiqah x berani nk syak ape2..just pndgn berdsrkn pengalaman dan cite org tua keliling tiqah..maaf ye kalo akak terguris..

naurah makwa said...

cutenya baby ngan costume tiger tu..

genny da bomb said...

dia tak tahan sejuk kot..kat umah pakai ekon ke?kalo leh pakai kipas biasa je..takyah pakai ekon2 ni sbb budak senang kena selsema batuk ni..