Saturday, January 2, 2010

cerita tanpa tajuk

Pejam celik pejam celik kita dah masuk tahun baru...Sekejap betul masa ni berlalu..Macam tu jugak la klu nak diingatkan balik perjalanan hidup kita ni dari zaman baby..kanak2..bersekolah..remaja..dewasa..bercinta..berkahwin malah dah ada cahaya mata pun...Bila duk ingat2 mcm x percaya..tapi itulah hakikatnya...hidup perjalanan kita dah diatur dari awal lg..bak pepatah..KITA HANYA MERANCANG...ALLAH YANG MEENTUKANNYA...


Di alam perkahwinan walaupun iena dah kenal ngan en abg tapi bila sah menjadi suami isteri lain plak citanya..dah jadi mcm baru nak kenal plak bila kami dah tinggal bersama malah pas kawen je iena trus duk sendiri ngan en abg tanpa family iena..memang terasa janggal sgt dan en abg la yg byk main peranan tuk menceriakan keadaan..waktu tu mmg sedih la bila teringat family ngan adik2 kan..yelah iena mmg x penah berpisah ngan family iena..mana x sedih tapi Alhamdulillah semuanya berakhir tanpa disedari...


Macam tu juga la bila iena ingatkan balik waktu iena mengandungkan uzma dan melahirkan uzma...memang bersyukur bahagianya iena bila dapat tau iena mengandung..en abg,family iena,family en abg,sedara mara tumpang gembira..masa uzma dlm kandungan lg,semua dah ambil berat tentang tumbesaran uzma..mcm2 yg dorang suruh iena buat..jaga pemakanan la..ambil vitamin..amalkan baca surah2 tuk ibu mengandung..Alhamdulillah..iena bersyukur sebab orang dikeliling iena ambil berat ttg iena dan uzma...Bila jangka waktu bersalin nak dekat..ada gak yg bertanya.."TAK TAKUT KE NAK BERSALIN...??" "TAK RASA APA2 KER...??" iena cuma jawab "A'AH X RASA APA2 PUN..." sebabnya iena pikir nak tak nak iena kena lalui juga waktu tu..cuma iena sentiasa berdoa yg proses bersalinkan uzma tu dipermudahkan dan selamat..itu aje..


Sekarang uzma semakin membesar..sekarang ni jugak iena rindukan waktu uzma baby..rindunya ngan bau baby...sekejap je uzma dah besar..iena kena pikir yg terbaik untuk uzma..semestinya kami akan merancang dari sekarang..dan iena ada pikir2 bila uzma 2thn iena nak antar uzma ke tempat lain..iena nak dia rasa duk tempat baru tanpa mama dia..iena nak uzma blajar kat tempat baru..kenal pengasuh baru..kawan baru..keadaan baru...ok big boy....!!


Skang dah ada umah sendiri...alhamdulillah..satu permulaan yg bagus..tgh pikir2 nak ubah suai umah tuh..hmm...iena suka baca cita DEKO umah KAK KIRANA...menarik dan cantik...!!jeles pun ia..hahaha...wat pemulaan nak cat dulu umah tuh..pastu baru pikir apa yg patut tuk di ubah..ditambah sepaya menjadi cantik...oh ya..pada sesiapa ada barang2 dah x guna mcm kerusi ke meja tuk laman ke...leh la bg kat iena...hahahaa.......mmg x senonoh..


Apa lg yg nak dicita ye...haa baru ingat..adik2 iena skang ada wat bisnes..iena sekadar membantu je..nanti bila bisnes tuh dah siap sepenuhnya..iena akan update dlm blog ni..harap2 rakan blogger sudi memberi sokongan..rasanya kat sini dulu cita merapu iena..layan kan jelah ekk....

2 comments:

** Perfect Love ** said...

waa lama tak baca blog awak. habis sy khatamkan ari ni ;-p hihihi

selamat tahun baru buat awak ye. Smeoga hdup lebih gembira bersama en abang dan si comel uzma

UmiHariZahin said...

sama dengan la kita.. kejap je kan anak2 membesar... :)