Wednesday, January 20, 2010

cerita pendek&gambar

Blog iena kan dah lama menyepi jadi banyak cita2 Uzma iena x up date...nak cita satu2 banyal lak N3 nak kena wat nanti..tu yg iena letak gambar dan pendekkan cerita je..hihi...bijak2 mama uzma ni...


Oppss jgn lakukan ye kwn2..x digalakkan langsung...!!ni saje je test bwk uzma gi kedai kat ngan umah je..hihi ok je uzma duk sorang2 kat blakang..ok sbb uzma x sibuk2 nak memanjat ataupun menangis nak duk depan..hmm mcm nak beli car seat pun ada tapi berbaloi ker...??sbb selama ni iena pangku je uzma...sape ada cadangan...??



Ini plak waktu uzma tgh ralit menilik dan bermain pistol kayu buatan Abi nya khas tuk uzma..Abi ni adik iena yg blajar tahfiz di Pendang tu...Tq Abi..uzma suka sgt2...!!



Dua minggu lepas kami bawak uzma shopping di Mid Valley...dah puas berjalan..nak lepak2 plak..ajak En ABG main Bowling...Uzma yg over nak main..sampai nak cuba angkat bola letak bawah tp x berupaya..hihi..berat la syg...tapi bila papa letak bawah..uzma nak tendang plak..aduhaii tu bukan bola sepak la syg...ada2 je uzma nih...



ni gaambar lama..saje letak nak gitau yg kami x sempat nak bawak uzma ke taman beberapa minggu ni...sibuk nguruskan mcm2 hal...tapi tetap melayan kerenah anak bujang ni..x la sampai terbiar..hihi...sabar ye syg..bila semuanya dah setel papa&mama bawak jalan2 kat taman ye syg...




Ok..yg ni gambar uzma start masuk school...siap pakai baju uniform lg...tapi besar skit..x de saiz uzma lg..hihi..tgk la..main happy lg dia kat school...geng ngan org besar je..first day masuk school dan x panggil pengasuh 'KAKAK' tapi panggil 'CIKGU'....terkejut kakak2 tu..dorang kata uzma pandai bwk diri..x kisah ngan semua org dia main bergaul..time blajar pun uzma suka..siap ajar menari lg..yg kakak ngan abg ikutkan je keletah uzma..Alhamdulillah..mama happy sgt2...!!harap nanti mama masukkan uzma ke school lain pun uzma ok mcm ni jugak ye syg..mmg big boy anak mama ni...

8 comments:

Ibu Ayra said...

terubat sket rindu kat uzma...lama blog nih tak apdet citer uzma...

Mama_Aqish said...

wah banyak aktiviti uzma rupenyer...cuma mamanyer je dah terkena penyakit M nak update blog tu yang lama menyepi tu ek???

mama uzma said...

Ibu Ayra :

hihi...
mama uzma bz la tu yg x ter update2 tuh...

mama uzma said...

mama_aqish :

bila da BZ tu penyakit M pun dtg melanda la..tu yg sunyi je umah..hihi

naurah makwa said...

pandai abi buat pistol kayu tuh ek..kreatif sungguh..

Softtouch [Hanim] said...

dah ebsar uzma..pndainya uzma duk sorang2 kat blakang..
yg pasal car seat tu ape kata iena pinjam sesape punya dulu try kat uzma..dia nk tak duk blakang sorang2..tp kali iena nak beli jer terus pun ok kalu uzma xnak bakal adik dia pun boleh guna..

mama uzma said...

naurah makwa :

hihi Abi Uzma dah duk kmpg mestilah pandai..

mama uzma said...

Softtouch [Hanim]

dah besar kak anak bujang sorang ni..kejap je kan..

hmm ok gak idea akak tuk..pinjam sape2 nya dulu..betul gak kang main beli je uzma x suka lak..tq kak