Monday, January 4, 2010

PASAR MALAM & HUJAN

Mesti semua org dah biasa pergi PASAR MALAM kan..macam tu gak ngan kita org..tapi sejak adanya BIG BOY UZMA ni kami x penah jejakkan kaki ke PASAR MALAM..Bukan tak nak tapi pikir takut Uzma x selesa dan takut x sesuai lg bawak uzma ke sana..hihi..Ia ker..??ke mak nya yg ngada lbih...Bayangkan berapa lama kita org x jejak kaki k PASAR MALAM...dan disebabkan teringin sgt nak makan makanan PASAR MALAM..2 minggu lepas kami pergi..hihi Uzma mmg jakun la org kata..mata dia tengok sana sini..dahi berkerut pun ia gak..pelik agaknya ngan suasana baru untuk uzma kot..tapi sronok la sbb kami dapat lps gian setelah sekian lama x jejak kaki kesitu..hihi..syiookkk oooo...........



Apa kena mengena cita pasal PASAL MALAM ngan HUJAN ni kan..Alkisahnya masa kami tgh ronda2 tuk cari parking suasana masa tuk x bape baik..gerimis yg agak kuat gak la..yg kami terkejut..slumber je mak pak ni bwk anak2 dlm hujan2 mcm tu tanpa payung..yang paling slumber bila kita org tgk ada anak ni lg muda dari uzma..didukung ngan keadaan x berpayung atau pun bertopi mahupun beralas kain..mmg terkejut la tgk..sbb yg klakarnya...mmg kami tergelak masa tuh tgk keletah mak2 pak2 yg slumber nih..sbbnya..kami ngan uzma seboleh bolehnya x kan biarkan uzma kena setitik pun air hujan..mmg cukup berjaga..jadi bila kami tgk situasi mcm tuh kami jadi tergelak sbb uzma yg lg besar dr baby tu pun mmg kami jaga kaw2...tapi mmg patut la kan..x kan nak biar anak berhujan mcm tu..hmm apa pandangan korang ttg hal nih...??ke mmg ada kwn2 iena yg mcm ni...hihi

4 comments:

naurah makwa said...

musim hujanla skang ni..siap ngan angin semua bagai!

** Perfect Love ** said...

ish.. sy pun mmg suka g pasar malam. Kalau g pasar malam, metsi carik yong tau foo ngan air tahu panas... ;-)

Waa smlm kiranya lawatan uzma yg pertama ke pasar malam la yek ;-p

mama uzma said...

Naurah Makwa :

betui3...
petang semalam pun leh tahan gak hujan..siap angin yg kuat lg..tapi ok la sejuk sikit...

mama uzma said...

** Perfect Love **

hihi
samalah tujuan kita gi pasar mlm..sedapkan yong tau fu..iena lak klu air suka beli soya..hmm sedap bangat...!hihi

sebab pertama kali pergilah yg jadi mcm tuh tu...hihi