Friday, January 22, 2010

Tq Semua..Love You....

Tq pada semua kengkawan yg sudi bg Idea,pendapat,cerita2 menarik ttg anak mereka ttg masalah yg tgh iena hadapi...iena hargai sgt2...love you


Hari ni pagi2 iena dah bangun masakkan sup ayam bersayur tuk uzma..ngan lafaz bismillah berharap uzma akan kembali berselera mcm dulu2..huhu badan uzma dah susut tau...x suka..!!x suka...!!!iena pun masakkan nasi tapi lembut skit biar uzma senang nak kunyah dan telan...makan byk2 ye syg...


Iena nak tanya la...ishh ada saje yg nak ditanya ye..hihi..x pe la kan..tak tau tu kena la bertanya..apa guna ramai kawankan...iena ada dgr2 la org kata x le bg anak mkn ikan..betul ker..??sbb cacing..hihi ia ker..??iena penah bg uzma ikan salmon..iena wat panggang je..uzma suka tapi iena tak tahan bau dia..iena nak tahu selain ikan salmon dan ikan merah...ikan apa lg bleh kita bg kat anak...??



kat bawah ni gambar uzma punya bekal lauk tuk hari ni..harap sedap ditekak uzma,ayam tinggal peha je kat dlm peti..yg lain iena dah wat msk tomyam semlm..hihi

11 comments:

kirana said...

akak pon dah pening pagi2 temenung depan dapur nak masak kat aisya...huhhuhuhu


dia pon tanak bubur dah...

Mama_Aqish said...

wah...nampak menarik dari sup aqish....eden nak torai gak nanti...maknyer pun leh makan sekali untuk diet gitu....jangan lupe meja berlapitkan tin susu k...he...he....mama gumbira biler kengkawan gumbira....sharing is caring

mama uzma said...

kak kirana :

hahaha
itulah pasalnya..
naik buntu dah kan..klu hari2
msk sup mcm sian plak...

mama uzma said...

mama_aqish :

hahaaha menarik skit tang tahu tu kot..try jgn x try...mmg kena msk lebih klu nak wat mknan diet tuh..

ohh meja kreatif x kan dlupakan..lain dari yg lain...hihi

Sitisifir10 said...

ada pernah dengar seorang doktor homeopathy kata budak bawah dua thn tak elok makan ikan banyak2..utk elak kecacingan...

uh tapi akak buat je, tak kose ah nak masak banyak2 lauk...hihi

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya iena sup tu..he he he..mesti uzma berselera nie....

mama uzma said...

Sitisifir10 :

itulah iena dgr2 gak..hihi tu yg takut nak bg tuh...nanti perut uzma penuh cacing...hahaha

mama uzma said...

Softtouch [Hanim]

harap2 mcm tu lah...nanti nak tanya cikgu dia..uzma mkn byk ke tak...

ummiaqeef said...

blogwalking...
just my opinion,biase saya bg anak saya ikan tenggiri..sbb x byk tulang..lgpun takut dia jemu sik makan ayam je..hehehe..

Ibu Aqil-Aqilah said...

Sup mmg makanan kegemaran Aqil & Aqilah... tp duk ngan MAK Ibuani.. MAK suka masak pelbagai.... if Ibuani punya stail... if anak dah selera sup.. sup je la jd rutin harian IBUANI tuk anak2.. janji dia membesar bagai JOHAN & sihat walafiat... :-)

genny da bomb said...

akak tak ingat bila start bagi nuqman makan cam orang besar..akak belasah je semua benda bagi dia makan..ehehhe..idak le plak dia kecacingan..tapi mmg menu umah akak kurang ikan sket pun..sll beli ikan tenggiri la sbb kalo budak2 alergi pun bole makan ikan ni tak alergik..

nuqman skang ni suka makan udang..haiyoh nk yang mahai ajek huhu..aritu dok tunjuk nk ketam pulakk..

kalo uzma dah boring makan bubur cuba tukar ke roti pulak..bubur2 ke..goreng spageti ke..pasta ke..watkan sandwich telur ala2 akak buat kat nuqman..gi blog akak amik resepi ye..telur kena betul2 masak ok!!sbb uzma kecik lagi..