Thursday, March 18, 2010

al-kisah uzma berCD

Hari tu iena ada wat N3 yg iena berminat nak CD kan uzma kan..jadi skang nak kat tiga minggu uzma berCD penuh..dirumah mahu pun di school dia....uzma nmpak selesa sgt n suka pakai CD tu..masa awal je dia mcm pelik bila Cikgu dia pakaikan CD..yg bdk2 besar ni plak riuh tanyakan Cikgu2 ni uzma pakai apa..x macam pakai seluar..bila mcm tu uzma mcm dpt perhatian lbih la..apa lg..eksen la dia pun..wat muka bangga je bila Cikgu2 pakaikan dia CD...


Bila dah pakaikan sendiri kat anak..baru lah tahu x susah mana pun nak nguruskan CD ni..lg2 bab membasuh..Alhamdulillah..nak tunggu kering pun x makan masa satu atau dua hari..nak2 skang cuaca mmg panas terik..sekejap je dah kering...


Yang klakarnya masa uzma berCD ialah....uzma tak Poo2...yg iena pasan..sejak uzma pakai sampai nak masuk hari ketiga uzma x Poo2 gak sampai uzma meragam sakit perut..iena pun msg la kawan iena,MARSHA..tanyakan ttg masalah uzma dia..kata marsha anak dia x de masalah pun nak Poo2..dan dia x penah la lg dgr anak2 kwn dia x Poo2 bila berCD...iena jd plik..tup2 terlintas nak tukarkan uzma DD...elok x lama pastu uzma Poo2...hahahaa...uzma geli rupanya nak Poo2 dlm CD...sabar jelah..pandai plak dia geli2 ekk...mcm klakar je..dan sejak hari tuh..klu uzma nak Poo2 dia akan tarik tangan iena gi toilet..dan iena pun tukarkan uzma pada DD...x lama tu elok la uzma Poo2...hihihiii...ok gakkan...x lah susah2 iena nak basuh CD tu...haiii uzma...uzma..






11 comments:

Mama_Aqish said...

tantek la CD uzma...aqish tak pernah pakai CD...ingat nak try tapi tak ter torai2 lagi

wan sujaihah said...

alahai cutenyer cd dia...yangbelang2 tu cantik :)

Marsha said...

hehehe...uzma ni mmg bijak & kelakar tau...geram auntie...=)

mama uzma said...

Mama_Aqish :

hahh tunggu apa lg mama
cepat la torai kat aqish..
mesti comel..hihihii

mama uzma said...

wan sujaihah :

mmg cute2 CD2 bi tau..
geram je tgk klu nak beli tuh..

mama uzma said...

marsha :

tq auntie...!!
nanti anith baya uzma mesti bijak gak...

Siti @ nurie said...

mama uzma: sbb tuleh salah satu kebaikan CD adalah anak2 akan cepat belatih ke toilet...mcm mia, bila dia nak poo poo, dia akan buka CD dia, then terus ke toilet...kalau dia dah terpoo poo dlm CD, terjerit2 dia soh cuci..he he he

AshAnas said...

la, geli upenye... tp bagus la cd ni mmg train anak bljr ckp bila nk berak n kencing... hehe...

mama uzma said...

kak siti :

itulah..ingatkan x nak la pakaikan uzma dd klu dia nak poo2..nak belikan potty tuh tapi papa dia lak yg geli..tapi mmg nak ajar gak..2thn x pakai DD/CD lg...

mama uzma said...

shira :

itulah..bila pakai CD baru la mama dia tau yg hero sorang tuh penggeli...hihihii

10 said...

ooo... dah ber'cd' ek... bagus2.. alahai 3 hari x poo2... kalo kita 3 ari x buang mana perut x meragam...