Tuesday, March 23, 2010

Bye2 Nyot...Nyot...

Taniah Big Boy uzma.....!!!berjaya lepas dari Nyot2 nya...uzma mmg hisap Nyot2 dari baby tapi uzma Nyot2 time tido je..bukan lah Nyot2 setiap masa...tapi iena berazam nak lepaskan waktu uzma umur seTahun..tapi x bape nak berjaya..dia x dpt nak wat lali2 time tido n iena pun x nak susahkan cikgu2 uzma kat school...tapi iena kurangkan kekerapan uzma berNyot2 waktu tido..


Alhamdulillah..sejak dua minggu ni uzma betul2 dah say bye2 sama Nyot2 dia..iena masukkan dlm mulut dia..dia amik n campak...tido mmg x de masalah ngan uzma sejak dulu lg..sbb uzma tido mmg dah ikut time...jadi cukup time tido,uzma pun masuk blik nak tido..klu weekend pun mcm tu dari siang iena akan gunakan time tido uzma di school jadi x susah gak nak tidokan uzma...suka sgt bila uzma dah x nak Nyot2 lg..


Jadi kat bawah ni ada lg satu stok Nyot2 uzma yg x guna lg...iena mmg suka beli lbih2..klu hilang senang...jadi rasa dari membazir mcm tu aje..ada sape2 yg berminat..gitau la..harga lbih murah dari harga asal...hihi...lg pun tuk adik uzma nanti ingat x nak ajar Nyot2 dah..senang...!!ok,ada yg sudi..??cepat2 gitau ye..



5 comments:

JaNnAh said...

amboi.. mama siap buat stok nyot2 utk uzma yek.. nawfal dulu entah kenapa dia mmg x berkenan dgn nyot2 tu.. x sampai 2 bln pakai..

MamaAdwanEncem said...

iena... tulun camne ek nak kasi buang trus nyot2 tuh... adwan ni lau time tido nyot2 terlepas kat mulut musti jerit..
Mama!!! utinggg!!! adess terkejut tgh tido...
hehehe

mama uzma said...

Jannah :

akak mmg ada tau baby yg x nak isap puting walaupun di ajar..mcm kat taska..mak baby ni beria2 la suruh bg puting klu meragam..tapi x nak gak..last2 dia isap jari..hihi

mama uzma said...

MamaAdwanEncam :

alamak..mcm mana ye nak tolong..klu ikut mama cita,adwan klu nyot2 dia terlepas dr mulut dah menjerit..mcm mana nak ajar x bg isap...hihi..sbb iena..klu uzma dah lena..iena pelan2 tarik nyot2 tuh..lama2 dia ngan sendirinya tak nak..hihi...

MamaAdwanEncem said...

itu la, ritu penah la buat letak asam jawa, kata eeee yek, kejap ja dia geli, mata dh ngantuk sgt tp gelisah tak leh tido siap ajak kita sembang gelak tawa, tak sampai ati lak.. baru ni gunting skit ujung puting tu, dia taknak kejap pehtu cari yg len sbb kat umah ada stok 3 puting... heheh dah kontot 1 tinggal lg 2.....:P