Thursday, March 4, 2010

semakin BERMINAT la plak


Sebelum ni ramai kawan2 blog yg bercerita ttg Cloth Diaper (CD)...tapi iena hanya menjadi pembaca dan pendengar setia je...Iena berteka teki sendiri...rajin sgt ke aku ni nak pakaikan kat anak aku CD ni..klu Poo Poo mcm leceh je..pastu nak kena basuh2 la apa la...klu pakai DD...pakai buang habis cita...hahhaaa...mmg trukkan penyakit ku ini...


Tapikan sejak cousin iena pakaikan anak dia CD dab kebetulan iena yg jaga anak dia..semakin berminat plak iena ngan CD ni..mcm2 iena tanya kat cousin iena ttg pengalaman dia pakaikan anak dia CD...pastu bila iena pakaikan kat anak dia..alahai...comelnya...sweet sgt...hihi...


Bila dah berminat tu apa lg..cita la ngan en abg apa keistimewaannya...Hmm en abg bg respon yg baik..i like...!!jadi pada sesiapa yg pakaikan CD kat anak dia..cita la pengalaman pertama korang..suka nk tahu..dn cita la dari mana korang beli sbb tgh tgk2 harga ni..iena cadangkan nak pakaikan uzma dan bakal adik uzma ni..jadi iena kena beli ngan jumlah yg bykkan....setakat ni yg iena tau harga yg cousin iena pakaikan tuk anak dia..kawan2 tgk kat bwh ni ye...lebih kurang tak harga dia atau ada yg lagi murah..hihi....



Senarai Harga CD Lunatots

1 kpg =RM45*
12 kpg =RM540
20 kpg =RM900


Amacam kengkawang...? :-)

6 comments:

mamanoa said...

iena..lunatots mmg harga standard RM45-57 ikut jenis..

kalu coolababy & babyland murah skit,rm27-30 skeping kengkadang ada org buat sale jadi RM25, ada kawan akak tgh buat sale coolababy ni..
1kpg = RM27
10kpg = RM250

kalu nk akak bleh order

mamanoa said...

lupa plak nk cite..akak mmg pkaikan kat imran CD ni bila kat uma dgn uma nanny dia..skang jer akak da ada 14 keping CD,tp akak stil pkai DD gak bila jenjalan or shopping.

bulan² akak juz spent dlm RM25 jer tuk bli DD, sbb mostly imran kat uma jer kan..so snang la..basuh jer..kain pun tahan bleh pkai smpi umo 3thn..

pkai la..

Siti @ nurie said...

mama uzma, tgok blog niaga akak..ada artikel pasal pemakaian CD, cara basuh...x salahkan, amik pengetahuan....

nak beli pun boleh gak..hik hik..

http://damiapitshop.blogspot.com.


p/s:skrg ni kalau geli nak cuci poo poo, ada washable liner...diletakkan di atas CD, then, kalau baby dah poo poo, buang je terus...kalau stkt kencing, leh guna utk 2 3 kali cuci...he he eh...

nak ym akak pun boleh : nuriezam_040806..

ni x paksa beli tau...khidmat nasihat percuma....he he he

Baby Stuff said...

hi mama uzma..
pakai CD x susah sebenarnye. pasal rajin ke x nk basuh pun x payah. just bilas mase kita mandi pun boleh pastu terus masuk washing machine campur ngan baju2 yang lain pun boleh.

lagi bersih n bagus untuk anak kite.. xde bahan kimia..

ni url lin kalau mama uzma berminat and kawan2 mama uzma minat ke. lin dah jadi follower blog mama uzma pun..

http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com

Marsha said...

Iena....
Sy pun pakaikan Anith CD jgk. Jom la ber CD. Leh kita savekan environment kita..(^_^)
Wak...sy pun ade jual CD.
Kalu awak berminat jenguk la blog sy ni. Sy jual brand Coolababy n QQ Baby Snazzy Minky. Harga nya lebih murah n kualiti juga bagus...jom terjah ye

http://babymamapapae-store.blogspot.com/

p/s: Iena..sori sbb buat awk tggu sy nak chat kat fb. Sy kena warded smlm....Thanks sbb amik berat..masih sedih lg tp sy redha. Mybe bkn rezeki sy lg...take cr ye wak...

kaklong nuzula said...

Salam. Tersampai sini cam kebetulan lak.. hehe.. Ni blog CD saya, feel free to visit..

http://happy-clothdiapering.blogspot.com

Saya dah fully CD utk anak siang dan mlm... Mmg jimat. Yg penting, CD selamat dan selesa utk baby.

Boleh je nak cuba 1-2 dulu, jgn beli byk terus... Ikut la nak try brand mana.. Sekadar ingin berkongsi info jer.. :)